Швеция започва преговори за ракетна система за противовъздушна отбрана Пейтриът

...
Швеция започва преговори за ракетна система за противовъздушна отбрана Пейтриът
Коментари Харесай

Швеция купува ракетни системи Пейтриът за 1 милиард долара

Швеция стартира договаряния за ракетна система за противовъздушна защита " Пейтриът " на стойност 1,2 милиарда $ , защото се ускорява районното напрежение и технологиите за балистични ракети се усъвършенства световно , оповестява " Ройтерс ".

Шведското държавно управление декларира, че договарянията ще бъдат ориентирани към доставки от 2020 година, а системата ще стартира да действа най-късно до 2025 година

Иран, Северна Корея и Русия, наред с други, са постигнали прогрес в своята ракетна технология. " Желанието на Швеция ги доближава към възходящата група европейски народи избрали потвърдилия се в деяние Пейтриът, за отбрана от балистични и крилати ракети, както и от модерни самолети и дронове ".

Шведското държавно управление съобщи, че " въз основа на този търг и решението на Риксдаг (шведския парламент) по отношение на предлагането за придобиване на нова междинна по обсег противовъздушна защита в проектобюджета за 2018 година държавното управление ще вземе дефинитивно решение за придобиването до края на годината ".

Шведската администрация за отбранителни системи (FMV) е упълномощена да изпрати писмо за искане до Съединени американски щати и да стартира договаряния за възлагане на социална поръчка за системата Patriot.

Американски бойци и немски самолети изстреляха първата от десетките ракети Патриот и Стингър в понеделник като част от подготовка в център на НАТО в Крит, ориентирана към усилване на реакцията против възможни офанзиви от страна на Русия или други страни.

 В Крит тестват качествата на НАТО за противоракетна защита
В Крит тестват качествата на НАТО за противоракетна защита

Ученията са по отношение на безпокойствие в армията, която е изгубила забележителна огнева мощност в десетилетията след Студената война

Упражнението, което продължава до четвъртък на гръцкия остров, ще включва серия от зараждащи " действителни закани " като потреблението на дрони, електронни войни и електромагнитни импулси , разяснява полковникът от американската войска Дейвид Шанк пред " Ройтерс ".

Упражненията идват след огромен натиска на Съединените щати, Германия и други държави-членки на НАТО да възстановят системите за противовъздушна защита на къси дистанции след присъединението от Русия на Кримския район на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР