Швеция временно ще намали данъците върху горивата, ще компенсира собствениците

...
Швеция временно ще намали данъците върху горивата, ще компенсира собствениците
Коментари Харесай

Швеция ще намали временно данъка върху горивата заради ръста в цените

Швеция краткотрайно ще понижи налозите върху горивата, ще компенсира притежателите на коли и ще разшири схемата за понижаване на сметките за електрическа енергия на фона на покачващите се цени на силата, осведоми Българска телеграфна агенция.

Правителството заяви, че намаляването на налозите върху горивата ще коства към 3,7 милиарда крони (383,58 милиона долара), до момента в който компенсацията на притежателите на коли ще добави още 4 милиарда крони (417,68 милиона $ - бел. р.) към сумата.

Други 4 милиарда крони ще бъдат заделени в бюджета, с цел да се подтикват потребителите да преминат към електрически транспортни средства.

Намалението на налога върху горивата "до минимално допустимото равнище в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз " ще е за интервала от юни до октомври 2022 година, заяви шведският финансов министър Микаел Дамберг.

"Ситуацията остава несигурна и цените мощно се двоумят, само че виждаме, че би трябвало да подкрепим незабавно потребителите на този стадий и в това време - да вземем ограничения за в допълнение понижаване на зависимостта ни от изкопаемите горива ", сподели министърът.

Днес бензинът на дребно в скандинавската страна струваше 21,39 крони (2,22 долара) за литър. 52 % от цената му, или 11,1 крони (1,15 долара), се образува от налози.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР