Швеция въведе нов данък в авиацията, който ще добави допълнителна

...
Швеция въведе нов данък в авиацията, който ще добави допълнителна
Коментари Харесай

Швеция въведе нов данък, който ще оскъпи полетите

Швеция вкара нов налог в авиацията, който ще добави спомагателна такса за всички полети на гражданската авиация в страната в опит да бъде понижено въздействието на въздушния превоз върху климата , оповестява електронното издание The Local в редакцията си за скандинавското кралство.
„ Целта на налога е да се сведе до най-малко изхвърлянето на въглерод от самолетите на фона на внезапното нарастване на пътуванията с въздушен превоз ", разясни шведският министър за климата Изабела Льовин.
Всички полети, излитащи от шведските летища, ще бъдат таксувани в допълнение с сред 60 и 400 крони (от шест до 39 евро), според от крайната точка на пътуването им.
Таксата ще се ползва за всички пасажери, като се изключи малолетни, а при някои условия и за тези, които единствено се прекачват на различен полет от летище в страната. От спомагателната такса ще бъдат освободени членовете на екипажа на самолетите, съобщи Фокус.
Според изследване, оповестено на 25 март от локални медии, 53% от шведите поддържат въвеждането на новия налог.
Опозиционната „ Партия на центъра “ обаче подлага на критика този ход, като вместо въвеждането на такси предложи самолетните компании да бъдат задължавани да употребяват биогорива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР