Швеция ще увеличи разходите за съдебната си система с 3,46

...
Швеция ще увеличи разходите за съдебната си система с 3,46
Коментари Харесай

Швеция налива 335 млн. долара в бюджета за борба с престъпността

Швеция ще усили разноските за правосъдната си система с 3,46 милиарда крони (335 милиона долара) в бюджета си за 2025 година, оповестява " Ройтерс ".

Целта е да ограничи високите равнища на престъпност.

Включвайки по-рано взетите ограничения и други нараствания на разноските, бюджетът на правосъдната система ще нарасне с 8 милиарда крони, или 10% на годишна база, до 86,7 милиарда крони през идната година.

През последното десетилетие Швеция беше разтърсена от групово принуждение, често включващо малолетни, и има най-голям % на принуждение с оръжие на глава от популацията в Европейския съюз.

Министърът на правораздаването Гунар Стромер съобщи, че макар че стрелбите, свързани с проведената престъпност, от началото на годината са били по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2023 година, съществува риск от влизане в нова серпантина на принуждение.

" Целим се да възстановим сигурността в Швеция за всички почтени жители. Това включва главно три неща: секване на сериозното принуждение, секване на незаконната стопанска система и прекъсване на набирането на деца и младежи в банди ", акцентира Стромер.

Той означи, че държавното управление възнамерява да усили разноските за правосъдната система до 100 милиарда крони през 2027 година от 69 милиарда през 2023 година

Дясноцентристката държавна коалиция, която разчита на поддръжката на крайнодясната партия " Шведски демократи ", би трябвало да внесе своя законопроект за бюджета за 2025 година в Народното събрание на 19 септември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР