Швеция ще поднови използването на COVID-19 ваксината на британско-шведската фармацевтична

...
Швеция ще поднови използването на COVID-19 ваксината на британско-шведската фармацевтична
Коментари Харесай

Швеция поднови ваксинацията с AstraZeneca, но само за над 65-годишни

Швеция ще възобнови потреблението на COVID-19 имунизацията на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca за имунизация на хора над 65-годишна възраст, само че не и за по-младите хора, защото продължава да се проверява евентуална връзка сред имунизирането с препарата и редките случаи на кръвни съсиреци. Това оповестиха от шведската здравна работа, представени от " Ройтерс ".

" Ваксината е от огромна изгода за възрастните хора, измежду които мнозина се разболяват съществено всеки ден ", посочи генералният шеф на здравната работа Йохан Карлсон във връзка новите указания на службата към локалните управляващи, организиращи имунизациите в Швеция.

" В същото време не сме установили тези редки и съществени странични резултати измежду по-възрастните ни жители. Това е съображение да вдигнем рестриктивните мерки за потреблението на имунизацията за хората над 65-годишна възраст ", добави той.

Повечето страни, които краткотрайно стопираха потреблението на имунизацията на AstraZeneca, към този момент възобновиха използването ѝ след рекомендациите на Европейската организация по медикаментите и Световната здравна организация (СЗО), които обявиха, че изгодите от препарата надвишават рисковете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР