Швеция се класира за четвъртфиналите на Мондиал 2018. Тре кронур

...
Швеция се класира за четвъртфиналите на Мондиал 2018. Тре кронур
Коментари Харесай

Швеция излъга Швейцария и е четвъртфиналист на Мондиал 2018

Швеция се класира за четвъртфиналите на Мондиал 2018. " Тре кронур " победи с 1:0 Швейцария на " Откритие Арена " в Санкт Петербург. Единственият гол в мача бе дело на Емил Форсберг в 66-ата минута.

В продължението на срещата Михаел Ланг бе изпъден с пряк червен картон.

Скандинавците ще схванат противника си в идната фаза довечера, когато един против различен се изправят Колумбия и Англия.

 Швеция - Швейцария 1:0 онлайн
Швеция - Швейцария 1:0, гол на Форсберг

Двубоят ще се играе в Санкт Петербург

В началните минути заплахите бяха пред вратата на Швейцария. В 9-ата минута Тойвонен изведе Маркус Берг на отлична позиция зад отбраната, само че ударът на нападателя бе неакуратен.

Грешка в защитата на " кръстоносците " докара до нова опция пред Берг, чийто шут бе блокиран. При добавката Екдал прати кълбото над вратата.

 Снимка 366381
Източник:

В 14-ата минута Шакири центрира остро от дясно, само че малко не доближи на Дръмич да засече с глава. Десетина минути по-късно звездата на швейцарците откри Цубер в наказателното поле, който с глава стреля в навън.

В 28-ата минута шведите стигнаха до нова добра опция за гол. Аугустинсон откри Берг в наказателното поле. Нападателят опита удар от придвижване, който бе отразен от Зомер.

 Снимка 366383
Източник:

" Кръстоносците " дадоха отговор с удар от далечна отдалеченост на Джака, който мина над вратата.

В 38-ата минута швейцарците изпуснаха най-чистото си състояние за първото полувреме. Джака откри Цубер отдясно, който сви топката към Блерим Джемайли на точката на дузпата. Ударът на халфа обаче мина над вратата.

 Снимка 366385
Източник:

В 41-вата минута още веднъж Швеция пропусна превъзходен късмет. Лустиг центрира добре в наказателното поле, а Екдал бе оставен непокрит на далечната греда и засече от въздуха, само че прати кълбото над вратата.

Втората част стартира с отлична опция за " тре кронур ". Форсберг центрира в наказателното поле, където Берг смъкна топката за Клаесон. Той обаче бе блокиран от състезател в алено и кълбото се озова в Ола Тойвонен. Нападателят стреля мощно, само че над вратата.

 Снимка 366391
Източник:

В 66-ата минута Швеция излезе напред в резултата. Ола Тойвонен откри Емил Форсберг пред наказателното поле. Десетката финтира Джака и нанесе мощен удар, който рикошира в Аканжи и стана неспасяем за Зомер.

Малко по-късно Албин Екдал стреля от 20 метра, само че над вратата.

 Снимка 366400
Източник:

В 78-ата минута Ланг бе най-съобразителен при безредие в наказателното поле на " тре кронур ", само че ударът му бе блокиран в корнер. След осъществяването на ъгловия удар Мануел Аканжи стреля с глава, а от голлинията Форсберг почисти.

В 85-ата минута Дръмич си смъкна топката в наказателното поле и стреля от воле, само че Свенсон блокира кълбото. Малко по-късно и отдалечен удар на Родригес срещна тяло на шведски футболист.

 Снимка 366397
Източник:

В 91-ата минута Родригес откри Сеферович в наказателното поле, само че ударът на нападателя с глава бе избавен от Олсен.

В третата минута на продължнието Мартин Олсон изскочи зад отбраната на Швейцария и бе фаулиран от Михаел Ланг пред наказателното поле. Бранителят получи пряк червен картон, а съдията гледа повтаряне, с цел да се убеди, че би трябвало да остъди директен свободен удар, а не дузпа. Тойвонен насочи мощен удар, който бе избавен от Зомер, а това бе и последното деяние в срещата.

 Снимка 366395
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР