Швеция прекратява след три седмици прилагането на ваксината на AstraZeneca

...
Швеция прекратява след три седмици прилагането на ваксината на AstraZeneca
Коментари Харесай

Швеция ще се откаже от ваксината на AstraZeneca

Швеция приключва след три седмици използването на имунизацията на AstraZeneca като първа доза, разгласи през днешния ден шведското национално радио.

Дотогава ще бъдат употребявани общо към 200 хиляди дози за лицата, получили първа доза от този препарат. След това Швеция ще се откаже от нови доставки на тази ваксина, както към този момент сториха прилежащите Финландия и Норвегия. Занапред на хората в Швеция, включително на тези над 65 години, ще се оферират имунизациите на Pfizer/BioNtech и Moderna, споделиха от държавното управление.

В началото на този месец Стокхолм разгласи, че ще даде един милион дози от AstraZeneca на интернационалната скица КОВАКС, която обезпечава ваксини за по-бедните страни по света.

На 19 април шведските здравни управляващи оставиха в действие рекомендацията си да не се ползва AstraZeneca за лица под 65-годишна възраст. Преди това доста страни стопираха да употребяват този препарат заради появилите се известия, че у имунизирани с него се появяват необикновени тромби в огромните кръвоносни съдове. Дания към този момент се отхвърли от потреблението на имунизацията на AstraZeneca.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР