Швеция планира да засили граничния контрол и проверките на самоличността

...
Швеция планира да засили граничния контрол и проверките на самоличността
Коментари Харесай

Швеция засилва граничния контрол след седмици напрежение

Швеция възнамерява да ускори граничния надзор и инспекциите на самоличността на пропускателните пунктове , оповестява АП. Решението е взето, защото през последните седмици обстановката със сигурността се утежни по време на рецесията с изгарянето на Корана, която раздруса и прилежаща Дания. 

Премиерът Улф Кристершон сподели, че се чака мярката да бъде утвърдена от неговото държавно управление в четвъртък.

Тя има за цел да попречи на " хора с доста слаби връзки с Швеция " да дойдат в страната " с цел да правят закононарушения или да работят в спор с ползите на шведската сигурност ", сподели той на конференция в Стокхолм във вторник.

Скорошна поредност от обществени осквернявания на Корана в Швеция и Дания, осъществени от шепа антиислямски деятели, провокираха гневни демонстрации в мюсюлмански страни. Сред другите произшествия протестиращите нападнаха шведското посолство в Ирак и го подпалиха през юли.
 Швеция и Дания обмислят забрани за изгарянето на Корана Обновена
Швеция и Дания обмислят забрани за изгарянето на Корана

Само в неделя е имало пет изгаряния на Корана

Миналата седмица службата за вътрешна сигурност на Швеция предизвести, че обстановката със сигурността се е влошила след неотдавнашното изгаряне на Корана в страната и митингите в мюсюлманския свят , като и двете повлияха отрицателно на имиджа на скандинавската нация.

Още митинги с изгаряне на Корана бяха извършени в Швеция и Дания в понеделник, до момента в който държавните управления на двете скандинавски страни обявиха, че изследват способи за законово ограничение на сходни дейности в опит да деескалират възходящото напрежение с няколко мюсюлмански страни. 

Датското държавно управление съобщи в неделя, че ще се стреми да откри " юридически инструмент ", който би могъл да разреши на управляващите да се намесят в сходни митинги, в случай че се реши, че водят до " обилни отрицателни последствия за Дания, не на последно място във връзка с сигурността ".
 Продължаващото горене на Корана тревожи премиера на Швеция
Продължаващото горене на Корана тревожи премиера на Швеция

Недоволството на мюсюлманите в страната и по света продължава да пораства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР