Швеция отхвърли обвиненията на президента на САЩ Доналд Тръмп за

...
Швеция отхвърли обвиненията на президента на САЩ Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Швеция отхвърли обвиненията на Тръмп за американския рапър

Швеция отхвърли обвиняванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за обвинявания в нахлуване американски рапър A$AP Rocky, съобщи " Ройтерс ".

Прокурорите са декларирали, че правосъдната система на страната е самостоятелна от политическа интервенция.

30-годишният реализатор, продуцент и модел, чието същинско име е Раким Мейърс, беше арестуван преди към три седмици след улична сборичкване с двама мъже в Стокхолм на 30 юни. A$AP Rocky, който бе упрекнат в четвъртък, ще бъде съден идната седмица.

Тръмп прикани шведския министър председател Стефан Льовен да освободи рапъра, в четвъртък написа в " Туитър ", че е " доста отчаян " от Льовен и настоя да се отнася заслужено с американците.

Говорител на шведското държавно управление съобщи, че държавното управление няма да се намеси в тази ситуация.

Той разяснява, че Швеция и премиера Стефан Льовен са ясни в разговора си с Белия дом и Доналд Тръмп, че в Швеция всички са равни пред закона и че държавното управление не може да се намесва в правосъдни производства.

Рапърът е декларирал, че е почтен и че мъжете предизвикали него и двамата му другари, които също са упрекнати в нахлуване. Ако бъдат наказани, те могат да бъдат изправени пред затвор до две години.

Тръмп съобщи, че персонално ще подсигурява за гаранцията на Майерс. Швеция нямала система за поръчителство.

Бившият министър председател Карл Билд поддържа Льовен, че е прав да не разяснява повече случая.

" Мисля, че е вярно държавното управление да не взе участие в битката с тиня с Тръмп. Това е неговият детайл и не трябва да е шведски ", разяснява Билд. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР