Швеция обяви днес, че ще повика за консултации временно управляващия

...
Швеция обяви днес, че ще повика за консултации временно управляващия
Коментари Харесай

След щурма Швеция привика временно управляващия посолството ѝ в Ирак

Швеция разгласи през днешния ден, че ще повика за съвещания краткотрайно ръководещия на посолството си в Ирак след в Багдад, свързани с планувана за през днешния ден демонстрация в шведската столица, на която е планувано изгаряне на образец на Корана, съобщи " Франс прес ".

" Това, което се случи, е безусловно неприемливо и държавното управление осъжда тези офанзиви по най-категоричния вероятен метод ", сподели шведският външен министър Тобиас Билстрьом.

Преди разсъмване през днешния ден в Багдад последователи на шиитския набожен водач Муктада Садр нахлуха в шведското посолство и го подпалиха, преди да бъдат разпръснати от полицията с водни оръдия.

Според стачкуващи, интервюирани на място от Агенция Франс Прес, те са реагирали на събитие, планувано за през днешния ден в Стокхолм и позволено от шведската полиция, по време на което се планува да бъде изгорял образец на Корана.

" Иракските управляващи имат ясно обвързване да пазят дипломатическите задачи и личен състав според Виенската спогодба ", акцентира Билстрьом.

" Очевидно е, че иракските управляващи съществено са се провалили в своите отговорности ", добави министърът.

Персоналът на посолството е " в сигурност ", заяви шведското външно министерство.

Ако се случи, изгарянето на Корана, планувано сред 13:00 и 15:00 ч. локално време в Стокхолм, ще бъде третото в Швеция от януари насам.

Предишните две сходни прояви провокираха и апели за протест на шведски артикули, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР