Швеция не предвижда изпращането на сухопътни войски в Украйна, заяви

...
Швеция не предвижда изпращането на сухопътни войски в Украйна, заяви
Коментари Харесай

Швеция не предвижда изпращане на войски в Украйна

Швеция не планува изпращането на сухопътни войски в Украйна, съобщи министър-председателят Улф Кристершон
" Засега това въобще не се разисква ", съобщи Кристершон пред шведската социална телевизия SVT, ден откакто страната му отстрани последното затруднение пред присъединението към трансатлантическия боен съюз.

Той реагира на мненията на френския президент Еманюел Макрон, който съобщи, че западните водачи не би трябвало да изключват изпращането на сухопътни войски, с цел да оказват помощ на Украйна да победи съветските сили, нахлули в страната.

" За момента сме заети с изпращането на съвременно (военно) съоръжение на Украйна ", сподели Кристершон.

На 20 февруари Стокхолм разгласи, че ще даде на Украйна отбранителна помощ на стойност 682 млн. $, включваща артилерийски снаряди, средства за противовъздушна защита, лодки, мини, торпеда и образование на украински бойци.

Кристершон съобщи, че сега " няма искане " от страна на украинците за западни сухопътни войски.

Той съобщи, че обособените членове на НАТО имат друго отношение към присъединяване в интернационалните каузи " и френската традиция не е същата като шведската ".

Швеция дава своя принос към интернационалните мироопазващи сили, само че не е взела участие в бойни дейности от войната с Норвегия преди повече от два века.

Нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година накара Швеция и прилежаща Финландия да подадат молба за присъединение към НАТО, поставяйки завършек на дългогодишната си позиция на неприсъединяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР