Швеция не е успяла да интегрира огромния брой имигранти, които

...
Швеция не е успяла да интегрира огромния брой имигранти, които
Коментари Харесай

Магдалена Андершон: Швеция не успя да интегрира огромния брой имигранти

Швеция не е съумяла да интегрира големия брой имигранти, които одобри през последните две десетилетия, което е довело до основаването на паралелни общества и до обвързвано с проведената престъпност принуждение, съобщи Ройтерс, базирайки се на изявление на премиерката Магдалена Андершон.

Много шведи бяха шокирани по-рано този месец, откакто в прераснали в принуждение вълнения бяха ранени над 100 служители на реда. Насилието избухна, откакто политик с шведско и датско поданство възпламени Корана на протест и се опита да организира още манифестации в няколко квартала с преобладаващо най-вече мюсюлманско население. В извънредно прями и самокритични мнения Андершон упрекна нарушители за насилието и сподели, че на ислямизма и крайнодесния екстремизъм е било разрешено да виреят в Швеция. " На сегрегацията беше разрешено да стигне толкоз надалеч, че в Швеция ние имаме паралелни общества. Живеем в една и съща страна, само че в изцяло разнообразни действителности ", сподели Андершон на конференция.

Броят на родените в чужбина хора в Швеция се е удвоил през последните две десетилетия до 2 милиона или една пета от популацията, отбелязва Ройтерс. Социалдемократите на Андершон са били на власт през 28 от последните 40 години, в това число през последните осем години. Андершон съобщи, че желае да сътвори локални препоръки по въпросите на младежката престъпност, където локални служби и полицията да могат да си сътрудничат. Тя предложи и въвеждането на принадлежности за обезпечаване на оставане на младежите в учебните заведения без единодушието на родителите им. " Интеграцията беше прекомерно слаба в миг, когато миграцията беше висока. Обществото беше прекомерно едва, ресурсите за полицията и обществените услуги бяха прекомерно слаби ", сподели Андершон.

Швеция, в която тази година ще се проведат общи избори, трагично стегна миграционната си политика, откогато страната одобри повече мигранти на глава от популацията от всяка друга страна в Европейски Съюз по време на миграционната рецесия от 2015 година. Сега нейната миграционна политика е една от най-рестриктивните в блока. Организацията за отбрана на човешките права " Амнести интернешънъл " разкритикува стягането на шведската политика, потвърждавайки, че това предизвиква човешки премеждия на мигрантите прави тяхната интеграция още по-трудна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР