Швеция не е променила стратегията си за борба с коронавируса

...
Швеция не е променила стратегията си за борба с коронавируса
Коментари Харесай

Шведският премиер: Не сме променяли стратегията в борбата с коронавируса

Швеция не е трансформирала тактиката си за битка с ковид макар стягането на рекомендациите и на рестриктивните мерки, съобщи министър председателят на страната Стефан Льовен, съобщи Франс прес.

"Променила ли се е тактиката? Не, това си е тъкмо същата тактика - да се стремим да ограничим колкото се може разпространяването на вируса ", сподели министър председателят в изявление за държавната телевизия СВТ /SVT/. "Ясно е обаче, че според от развиването на обстановката, можем да създадем и промени ", предизвести той.

Противно на наредбите, наложени значително в Европа, Швеция има друга тактика, основана главно на рекомендации, без изолираност и съвсем без рестриктивни ограничения.

От есента случаите на болест в страната нарастват. В средата на ноември държавното управление втвърди тона и вкара ограничаване от оптимално 8 души за публични събития. Всеки е свикан също така да посещава единствено членове на своето домакинство. Миналия петък Льовен показа и нова серия от ограничения и рекомендации, които бяха най-строгите до момента. Вчера Швеция затвори и за първи път границата с Обединеното кралство и Дания, с цел да избегне предаване на вируса, обвързвано с трансграничните пътувания.

В магазините и спортните зали към този момент има устройства, които лимитират броя на посетителите. В заведенията за хранене има ограничавания от четирима души на маса против осем до момента. В публичния превоз се предлага носене на маска от началото на януари, по-специално в пиковите часове, когато обществената отдалеченост е невъзможна.

В страната ще бъде показан и закон с краткотрайно деяние, който ще разрешава затваряне на магазини и заведения за хранене, само че той ще влезе в действие едвам в средата на март. Водят се полемики за ускорение на този развой, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР