Швеция е забранила китайските телекомуникационни компании „Huawei” и ZTE да

...
Швеция е забранила китайските телекомуникационни компании „Huawei” и ZTE да
Коментари Харесай

Швеция забрани участие на китайски компании в изграждане на 5G мрежата

Швеция е забранила китайските телекомуникационни компании „ Huawei” и ZTE да вземат участие в построяването на 5G мрежа на своя територия от съображения за сигурност.
Забраната е в сходство с новото законодателство, влезнало в действие през януари 2020 година, целящо да подсигурява, че потреблението на радиооборудването на тези структури няма да заплаши сигурността на страната, заяви през днешния ден шведският регулаторен орган.
Компания „ Huawei”, която е на второ място в света по произвеждане на мобилни телефони и водач на пазара за идващото потомство 5G съоръжение, както и ZTE ще би трябвало до 1 януари 2025 година да отстранен всички съществуващи съоръжения.
Съединени американски щати настояват, че китайските компании се употребяват, с цел да шпионират за Пекин - изказвания, които Китай отхвърля. Вашингтон оказва напън върху съдружниците си да изключат „ Huawei” от своята интернет инфраструктура, разяснява Агенция Франс Прес.
През юли Англия забрани на мобилните снабдители да употребяват съоръжение, създадено от „ Huawei”, в техните нови 5G мрежи и даде период на фирмите в страната до 2027 година да отстранен оборудването на китайския производител.
Франция също сложи съществени ограничавания върху потреблението на съоръжение от „ Huawei”.
Забраната беше оповестена, откакто регулаторният орган заяви, че е одобрил четири заявки за присъединяване в търговете за 5G мрежата на Швеция, планувани да стартират на 10 ноември, като и четирите компании са шведски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР