Швеция е големият победител на песенния конкурс Евровизия 2023. Лорийн

...
Швеция е големият победител на песенния конкурс Евровизия 2023. Лорийн
Коментари Харесай

Евровизия 2023: Историческа победа за Лорийн от Швеция

Швеция е огромният победител на песенния конкурс " Евровизия " 2023. Лорийн и песента ѝ " Tattoo " съумяха да съберат най-големия общ брой от гласовете на фенове и жури с общо 583 точки.

Това е втора победа за шведската изпълнителка, която завоюва изданието на състезанието през 2012 година с песента си " Euphoria ". Така тя става едвам вторият човек в историята на " Евровизия ", който печели надпреварата два пъти. Единственият различен постигнал този връх е ирландският артист Джони Логан.

И тази година любимецът на публиката и професионалното жури се разминаха. Най-много точки от музикалните специалисти получи Швеция - 340 точки, следвана от Израел и Италия. Публиката обаче хареса най-вече осъществяването на Финландия, която тази година се яви с екстравагантния рапър Käärijä и неговата ария " Cha Cha Cha ". В общото класиране обаче той приключи на втора позиция с 526 точки.

Израелката Ноа Кирел се класира на трето място.

FULL RESULTS ⬇️
— Eurovision Song Contest (@Eurovision)
Победата на Лорийн значи, че идната година хазаин на " Евровизия " ще бъде Швеция.Страната към този момент е печелила няколко пъти и в този момент даже изравнява върха на Ирландия за най-вече победи на състезанието - седем.

Големият край на тазгодишното издание се организира в Ливърпул вместо в Украйна, която завоюва през 2022 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР