Швеция безспорно е най-трудният съперник за България в исторически план.

...
Швеция безспорно е най-трудният съперник за България в исторически план.
Коментари Харесай

Пореден шанс пред лъвовете да счупят каръка срещу Швеция


Швеция несъмнено е най-трудният противник за България в исторически проект. Днес избраниците на селекционера Петър Хубчев имат извънредно сложната задача да счупят каръка.

Общата статистика е стряскаща – 14 срещи, 2 победи за нашите, 2 равенства и 10 загуби при голова разлика 8:26 в интерес на противника. Вече половин век трикольорите не са побеждавали шведите - от есента на далечната 1967 година

Тогава в европейска подготовка българите ликуват с 3:0 с голове на Никола Котков, Васил Митков и Георги Аспарухов. Последният гол, който националният тим е вкарал на скандинавците, е на Христо Стоичков на 8 септември 1993 година в София в квалификацията за международното състезание Съединени американски щати `94.

През октомври предходната година България загуби с 0:3 гостуването си на Швеция в първата среща сред двата отбора от група " А " на международните квалификации, която се игра на " Френдс Арена " в Стокхолм. С два гола в края на първата част и един при започване на втората, скандинавците ни отнесоха за седми следващ път.



Сблъсъкът довечера от 21:45 часа на Националния стадион " Васил Левски " е доста значим и за двете страни. Холандците, които са трети в групата дишат във врата на шведите, като изостават на 3 точки при четири оставащи мача до края.

При нас ситуацията е малко по-различно, защото това може би е най-решителният миг за Хубчев и компания. Ако ycпеят да победят, те ще запазят всички шансове да се класират за Мондиала в Русия. Загуба пък ще значи завършек на всевъзможни очаквания в тази толкоз тежка група.

Другият значим мач от групите e сред Франция и Холандия, който ще се играе по същото време в Париж. " Лалетата " ще се стремят към наложителна победа, която да отвори вратите към класиране на отбора за Световното състезание. Поражение от Франция обаче ще постави на практика завършек на очакванията на отбора на селекционера Дик Адвокаат за класиране на Мондиала в Русия.

Ето класирането досега:

1. Швеция - 13 т.
2. Франция - 13 т.
3. Холандия - 10 т.
4. България - 9 т.
5. Беларус - 5 т.
6. Люксембург - 1 т.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР