Шведското правителство обяви днес екстрадирането в Турция на привърженик на

...
Шведското правителство обяви днес екстрадирането в Турция на привърженик на
Коментари Харесай

Швеция екстрадира привърженик на ПКК и изпълнява искане на Турция за НАТО

Шведското държавно управление разгласи през днешния ден изгонването в Турция на последовател на Кюрдската работническа партия (ПКК), наказан в страната си за трафик на опиати, с което Стокхолм де факто извършва изискване, сложено от Анкара за влизане на Швеция в НАТО, съобщи " Франс прес ".

" Правителството реши да позволи изгонването от Швеция на 35-годишен турски жител ", сподели Ашраф Ахмед, чиновник в шведското министерство на правораздаването, пред Агенция Франс Прес.

Турският жител твърди, че е наклеветен от турското държавно управление поради благосклонностите си към ПКК.

След като бъде известено турското министерство на правораздаването, шведското държавно управление ще разполага с четири седмици, с цел да извърши екстрадицията.

Въпросният 35-годишен мъж е наказан на повече от четири години затвор в Турция през 2014 година за преместване на чанта, съдържаща канабис, гласи разпореждане на Върховния съд на Швеция, който даде зелена светлина за изгонването му при започване на юни, като реши, че няма никакви юридически доводи против нея.

 Швеция повдигна обвинявания на мъж, обвинен във финансиране на неразрешената ПКК Швеция повдигна обвинявания на мъж, обвинен във финансиране на неразрешената ПКК

След като е бил освободен условно, мъжът се е преместил в Швеция, само че е бил задържан през август по искане на турската прокуратура, която упорства той да излежи остатъка от присъдата си.

Мъжът твърди, че е умишлен от турските управляващи поради поддръжката си за ПКК.

Турция блокира влизането на Швеция в НАТО от 13 месеца, упреквайки я за нейната благосклонност към кюрдските деятели, които приема на своя територия.

 " Времето изтича " по въпроса с участието ни в НАТО, сподели шведският министър председател

Анкара упорства за екстрадиция на десетки деятели, които обитават на шведска земя и които Турция дефинира като " терористи ".

Според шведската изпълнителна власт е невероятно това искане да бъде изпълнено, защото самостоятелните съдилища в страната имат последната дума по тези въпроси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР