Шведският треньор Свен Горан Ериксон ще бъде треньор на Ливърпул

...
Шведският треньор Свен Горан Ериксон ще бъде треньор на Ливърпул
Коментари Харесай

Ливърпул сбъдва мечта на болния от терминален рак Ериксон

Шведският треньор Свен Горан Ериксон ще бъде треньор на " Ливърпул " за ден и по този начин, най-малко частично, ще сбъдне една от фантазиите си. Това ще стане на 23 март, когато в благотворителен мач на " Анфийлд " ще се изправят славни ветерани на " Ливърпул " и " Аякс ", а набраните средства ще отидат за положителни дела.

На 11 януари скандинавски и британски медии разпространиха изявленията с Ериксон, в които той разгласи, че през м.г. е бил диагностициран с рак на панкреаса, който е в терминален етап. По думите му - в най-хубавия случай му остава година живот, или по-малко в най-лошия.

Бившият треньор на ИФК " Гьотеборг ", " Бенфика ", " Лацио ", Англия и така нататък загатна, че във връзка с кариерата си съжалява най-вече за това, че не е имал шанса да бъде отпред на обичания отбор от своето детство - " Ливърпул ". 

" Червените " реагираха още на идващия ден - подготвени бяха да осъществен фантазията на навършилия на 5 февруари 76 година Ериксон. Той ще е нещо като старши треньор на легендите на " Ливърпул ".

Двубоят се провежда от фондацията на клуба, тя към този момент осъществя такива благотворителни срещи с ветерани на " Селтик " и " Манчестър Юнайтед ". Събрани бяха общо 1,45 млн. паунда.

В поддръжка на думите на тежко болния експерт британски медии разгласиха негови фотоси на " Анфийлд " от времето, когато бе селекционер на Англия. А той описа, че посещавал стадиона на най-титулувания английски тим още от младежките си години, поддържал е връзки с персони от историята му.

" За съжаление не го познавам, разяснява треньорът на " Ливърпул " Юрген Клоп. - Знам доста неща за него, само че в никакъв случай не сме се срещали персонално. Да, явно беше доста трогателна вест, когато чухме за това.

За първи път узнах за неговото удивление или обич към " Ливърпул " и че той е почитател през целия си живот. Абсолютно добре пристигнал е да пристигна тук и може да седне на моето място в офиса ми и да прави моята работа за един ден. "

Германецът, който неотдавна шокира с новината, че напуща в края на сезона, добави, че се надява да прекара време с Ериксон, с цел да го опознае.

Отборът на " Ливърпул " ще включва играчи като Йежи Дудек, Сандер Вестервелд, Мартин Щкъртел, Фабио Аурелио, Грегъри Винял, Джибрил Сисе, Роби Фаулър, някои от най-големите - Йън Ръш, Джон Барнс, Джон Олдридж и така нататък Райън Бабел ще взе участие и от двете тима, защото е обличал екипите им.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР