Шведският производител Volvo продължава да развива глобалната си стратегия за

...
Шведският производител Volvo продължава да развива глобалната си стратегия за
Коментари Харесай

Volvo повишава безопасността на жените в автомобила

Шведският производител Volvo продължава да развива световната си тактика за повишаане на сигурността на колите си E.V.A. (Equal Vehicle for All), като създава нови и усъвършенствани начини за отбрана на пасажерите. За задачата, компанията употребява данни, които са непокътнати в нейните осведомителни масиви.
Новата самодейност на Volvo обръща особено внимание на сигурността на дамите, които са зад кормилото или на пасажерското място до водача. За задачата компанията е една от първите в света, които изолзват женски манекени за краш-тестовете на своите коли. Досега сигурността са ревизираше само с мъжки прототипи и нито един производител не отчиташе специфичността на по-слабия пол.
Като част от програмата екипът на Volvo за проучване на пътно-транспортните катастрофи (Volvo Traffic Accident Research Team) проучва събраните през последните 40 години данни от произшествия, при които са потърпевши 40 000 автомобила и 70 000 пасажера. Компанията организира и краш-тестове с потребление на женски фигури, с цел да открие тези зони, в които дамите получават по-сериозни пострадвания при случай. Благодарение това проучване, се основават и иновациони защитни системи, отчитащи особеностите на женската физиология.


За предотвратяване на гръбначния дирек сухожилията и шията е създане специфична система за попречване на пострадвания при камшичен удар. Основна роля в нея играят здравината на седалките, с помощта на което рискът от унреждания е понижен с 50%. А системата за отбрана от странични удари (SIPS) регистрира разликите в анатомията на дамите и мъжете и също понижава на половина провалите, които пасажерите получават.
За отбрана на главите на хората в колата Volvo употребява специфична надуваема завеса, която се цялостни с въдух за 1/25-а част от секундата и предотвратява удара на главата в различен предмет - да вземем за пример, волан. Тази система снижава риска от контузии със 75%. След новите разработки са и специфични амотрисьори на седалките, които предотвратяват контузии в долната част на гръбначния дирек при излитането на колата от пътя.
Шведите взимат ограничения и за отбрана на една специфична категория пасажери бременните дами. За задачата, Volvo сътвори първия виртуален модел на бременна жена, който е употребен за краштестове. Това разрешава да се изледва ситуацията на въздушните възглавници и защитните колани, чиято цел е отбраната на дамата и плода в нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР