Шведският производител на веганско мляко Oatly Group, който е и

...
Шведският производител на веганско мляко Oatly Group, който е и
Коментари Харесай

Най-големият европейски производител на веганско мляко набра $1,4 милиарда

Шведският производител на веганско мляко Oatly Group, който е и най-големият в Европа, събра 1,4 милиарда $ при първичното си обществено предложение в Съединени американски щати в сряда, акцентираха от самата компания.

Oatly, чийто вложители включват рапъра Джей Зи и някогашния началник на Starbucks Хауърд Шулц, съобщи, че е пласирала 84,4 милиона депозитарни акции при цена от 17 $ всяка. Това е в горната част на авансово оповестения ценови диапазон на листването. Така компанията получи оценка от 10 милиарда $.

Листването на Oatly идва в решителен миг за американския пазар на първоначални обществени предлагания. Той е изправен пред забележителна неустойчивост заради опасенията от инфлация, които принудиха вложителите да изоставят акциите с висок напредък, като вместо това се концентрират върху акциите, носещи стойност.

Резултатът от листванията през тази седмица може да покаже настроенията на финансовите пазари в Съединени американски щати, които минаха през зашеметяващо рали през последните 15 месеца. Предлаганията на компании като Airbnb, Snowflake и DoorDash счупиха върхове за всички времена.

Миналата седмица най-малко три първоначални обществени предлагания, в това число на ипотечния осигурител Enact Holdings и компанията за ушни протези Hear.com, бяха изтеглени заради неподходящи пазарни условия.

Базираната в Малмьо, Швеция, Oatly продава своите артикули на повече от 20 пазара в Европа, Съединени американски щати и Китай. Те са известни най-вече с овесените си млечни артикули, които в Съединени американски щати се продават в няколко вериги, в това число Starbucks. Също по този начин продава своите артикули онлайн и посредством търговци на дребно като Target Corp и Tesco.

Листингът на фондовите пазари идва в миг, когато растителният хранителен бранш продължава да притегля вниманието на вложителите, изключително откакто веригите за бързо хранене и първокласните заведения за хранене основават нови менюта, които да привлекат вниманието на хората, които се грижат за здравето и околната среда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР