Шведският премиер Стефан Льовен заяви в понеделник, че е предал

...
Шведският премиер Стефан Льовен заяви в понеделник, че е предал
Коментари Харесай

Премиерът на Швеция подаде оставка след вот на недоверие

Шведският министър председател Стефан Льовен съобщи в понеделник, че е предал своето уведомление за оставка, като е дал на ръководителя на Народното събрание задачата да откри нов министър председател, откакто водачът на социалдемократите загуби избор на съмнение предходната седмица, оповестява Reuters.

Льовен загуби вота на доверие в Народното събрание на 21 юни, откакто Лявата партия отдръпна поддръжката си от държавното управление. Той имаше период до 00:00 часа във вторник да откри задоволителна поддръжка за продължение на мандата си.

На 17 юни популистката партия Шведски демократи изиска избор на съмнение в държавното управление премиера. По-рано водачът на Лявата партия Нуши Дадгостар съобщи, че не има вяра на Льовен поради предлагането на държавното управление да вкара пазарни цени за жилища чартърен в нови къщи: държавното управление изследва тази самодейност в сходство със съглашението, реализирано през януари 2019 година с други две партии (Партията на центъра и партия " Либерали " ), подкрепящи кабинета на малцинството. Вота на съмнение в Народното събрание се организира на 21 юни, болшинството от депутатите - 181 от 349 - показаха съмнение на държавния глава. Той имаше седмица да вземе решение - да подаде оставка или да разгласи предварителни избори, по отношение на които организира диалози с представители на партиите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР