Шведският гигант за мебели ИКЕА обяви, че вдига средно цените

...
Шведският гигант за мебели ИКЕА обяви, че вдига средно цените
Коментари Харесай

ИКЕА обяви, че вдига цените си средно с 9% в световен мащаб

Шведският колос за мебели ИКЕА разгласи, че подвига приблизително цените си с 9% в международен мащаб. Компанията не е повишавала цените от началото на пандемията, само че се отхвърли от тази политика, откакто записва 17% спад в облагите през последния месец на предходната година, оповестява " Евронюз ". Официалното мнение на компанията обаче идва откакто британският вестник " Гардиън " разгласи, че повишаване е следено още преди Коледа, като някои цени били нарастнали с до 50 на 100.

Според изказването, оповестено от ИКЕА, корекцията е нужна, с цел да се компенсират увеличените разноски за превоз и първични материали. То също по този начин ще служи за гарантиране на конкурентоспособността и устойчивостта на компанията, която ще продължи да бъде крайъгълен камък, осигурявайки " налични цени " на своите клиенти.

В същото време британският вестник " Гардиън ", който първи заяви за покачването на цените, твърди, че нарастването е видимо още предходната Коледа. Някои цени са се повишили с до 50%, доста над оповестените от компанията 9%.

Инфлацията доближи 5% през ноември предходната година в Европейски Съюз, което е най-високото равнище от въвеждането на еврото през 1999 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР