Шведските власти заподозряха руски хакери в неотдавнашна кибератака срещу системата

...
Шведските власти заподозряха руски хакери в неотдавнашна кибератака срещу системата
Коментари Харесай

SVT: В Швеция заподозряха руски хакери в кибератака срещу система за данни

Шведските управляващи заподозряха съветски хакери в неотдавнашна хакерска атака против системата за данни на комуната Каликс, написа SVT. В същото време, както отбелязва каналът, към момента не е допустимо тъкмо да се назоват нападателите, защото нападението е осъществено благодарение на няколко сървъра, ситуирани в разнообразни страни. Целта на офанзивата е приемането на откуп.

Руски хакери са обвинени за присъединяване в хакерска атака против шведската комуна /община/ Каликс, написа SVT.

Преди към месец локалните управляващи оповестиха, че са станали жертва на хакерска атака, която е извадила от строя системата за данни.

„ Видяхме от кое място пристигна тази офанзива. Подозираме, че най-вероятно, както уточни главнокомандващият на нашите въоръжени сили, някой от Русия стои зад случая в Каликс “, сподели Кенет Бьорнфут, началник на щаба за ИТ дейностите на комуната, в изявление с радиостанция P4 Norbotten.

В момента полицията проверява хакерската атака. В същото време Кенет Бьорнфут отбелязва и следното по този мотив: „ Дори и да забележим ясно от кое място е пристигнала офанзивата, не можем да кажем сигурно коя страна я е направила. Причината е, че офанзивата идва от няколко разнообразни сървъра, ситуирани в разнообразни страни.Ето за какво ние предадохме всички наши констатации на полицията за по-нататъшно следствие.

При това, както отбелязва каналът, след хакерската атака нападателите желаеха откуп от комуна Каликс, който управляващите отхвърлиха да платят.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР