Шведските власти се противопоставиха на провеждането на референдум за влизането

...
Шведските власти се противопоставиха на провеждането на референдум за влизането
Коментари Харесай

Шведските власти са против референдум за влизането в НАТО

Шведските управляващи се опълчиха на провеждането на референдум за влизането на страната в Северноатлантическия алианс. Това показва Sveriges Radio, базирайки се на държавния министър-председател Магдалена Андерсон и министъра на външните работи Ан Линде.

„ Мисля, че това е неприятна концепция по няколко аргументи. Не считам, че този въпрос е подобаващ за референдум “, сподели шефът на шведското държавно управление по време на конференция.

Андерсон акцентира, че въпросът за участието на страната в НАТО съдържа поверителна информация, която би трябвало да се разисква единствено при закрити порти. Поради тази причина тя счита, че решението би трябвало да бъде взето от Народното събрание.

Линда изрази същото мнение. Според нея въпросите, свързани с политиката за сигурност, доста рядко се слагат на референдум. Освен това, съгласно шефа на външното министерство, сходен избор може да докара до поляризация на популацията.

По-рано стана известно, че Швеция и Финландия са се договорили да аплайват взаимно в НАТО в средата на май, заяви вестник Iltalehti. Тази самодейност е подхваната от шведското държавно управление. Освен това се чака финландският президент Саули Ниинистьо да посети Швеция на 17-18 май.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР