Шведските власти повдигнаха обвинения в терористично престъпление срещу мъж, заподозрян

...
Шведските власти повдигнаха обвинения в терористично престъпление срещу мъж, заподозрян
Коментари Харесай

Шведските власти обвиниха мъж в тероризъм заради убийство по време на политически фестивал

Шведските управляващи повдигнаха обвинявания в терористично закононарушение против мъж, обвинен в убийството на жена и обмисляне на убийството на върховен политик през юли, съобщи Ройтерс.

Прокуратурата упрекна 33-годишния мъж в „ терористично закононарушение посредством преднамерено ликвидиране “ и „ подготовка на терористично закононарушение посредством подготовка на преднамерено ликвидиране ".

Мъжът беше задържан, откакто жена беше смъртоносно намушкана на многолюден площад в град Висбю на остров Готланд по време на годишния шведски политически фестивал „ Алмедаленска седмица “.

Жената – известна шведска психиатърка, беше намушкана покрай мястото, където лидерката на Партията на центъра Ани Льооф трябвало да даде конференция.

Прокурорът Хенрик Олин удостовери, че Льооф , която през септември разгласи, че се отдръпва от лидерския пост, е била набелязаната жертва. По думите му следствието е открило, че мъжът, който имал душевен проблеми, е възнамерявал да нападне и други хора, в това число публицисти и политици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР