Шведските власти днес съобщиха, че са арестували още двама души

...
Шведските власти днес съобщиха, че са арестували още двама души
Коментари Харесай

Швеция арестува още двама души, заподозрени в шпионаж

Шведските управляващи през днешния ден оповестиха, че са арестували още двама души по съмнение в шпионаж, като единият от тях е упрекнат в " противозаконни разследващи действия против Швеция и друга страна ", съобщи Асошиейтед прес.

В малко изказване шведската прокуратура сподели, че арестите са осъществени тази сутрин в региона на Стокхолм. Не се показва коя е другата наранена страна. Не се оповестяват и детайлности за задържаните.

Шведската организация за сигурност заяви, че интервенцията, която е включвала претършуване на жилища, е била извършена със съдействието на полицията и шведските въоръжени сили. Шпионската организация съобщи, че следствието " продължава от известно време ".

Говорител на Службата за вътрешна сигурност на Швеция (SAPO), съобщи пред таблоида " Афтонбладет ", че " Швеция не би трябвало да бъде място, където непознати сили да организират противозаконни разследващи действия, както против Швеция, по този начин и против други страни ", съобщи Ройтерс.

Прокуратурата акцентира, че казусът не е обвързван с двамата братя, родени в Иран, които по-рано този месец бяха упрекнати в Швеция в шпионаж в интерес на Русия при утежняващи виновността условия.

На 11 ноември Швеция повдигна обвинявания на двамата натурализирани шведи за хипотетичен шпионаж в интерес на Русия и нейната работа за военно разузнаване ГРУ в продължение на към 10 години - от 2011 година до 2021 година Единият от мъжете е работил за вътрешната разследваща работа на Швеция. И двамата отхвърлят да са направили каквото и да било нарушаване, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР