Шведски учени установиха, че рискът от инфаркт по празниците е

...
Шведски учени установиха, че рискът от инфаркт по празниците е
Коментари Харесай

Рискът от инфаркт по празниците е най-голям на Бъдни вечер в 22 часа

Шведски учени откриха, че рискът от инфаркт по празниците е най-голям на Бъдни вечер в 22 часа, защото тогава се натрупва най-вече стрес, написа в. "Дейли мейл ".

Екип от института "Каролинска " в Стокхолм съпостави данните за 280 хиляди инфаркта, регистрирани в интервал от 16 години. Най-висок пик те бележат на 24 декември към 22 часа. Учените изясняват този факт с увеличеното възприятие за тревога и с насъбрания стрес, изключително във възрастовата група на над 75-годишните и хората със сърдечносъдови проблеми и диабет.

Шведските експерти са пресметнали тъкмо с какъв брой се усилва рискът от инфаркт на Бъдни вечер - с 37 на 100. Самата Коледа на 25 декември също е много рискова, когато процентът възможност за приемане на инфаркт е 29 на 100.

По Нова година възрастните и хората с диабет и сърдечносъдови проблеми също би трябвало да внимават. Тогава рискът от инфаркт се покачва с 20 на 100.

През останалите дни от година най-опасни се оказват понеделниците. В началото на новата седмица рискът от инфаркт се усилва с 10 %. Най-опасният час денем е 8 часа сутринта, когато се записват 60 % от инфарктите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР