Шведски съд спря решение за забрана на оборудването на Хуауейi

...
Шведски съд спря решение за забрана на оборудването на Хуауейi
Коментари Харесай

Шведски съд отмени забрана срещу Хуауей

" Шведски съд спря решение за възбрана на оборудването на Хуауейi от 5G мрежата на страната, до момента в който преглежда основателността на делото против китайския телекомуникационен колос ", съобщи Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Решението на административния съд в Стокхолм принуди шведския орган за пощи и телекомуникации (PTS) да разгласи късно в понеделник, че ще отсрочи търг на 5G мрежови честоти, който трябваше да се организира във вторник. Хуауейi оспорва възбраната за присъединяване си като риск за сигурността, като твърди, че „ липсва правно съображение, нарушава главните права на индивида, нарушава главните правни правила на Европейски Съюз... и е погрешно всъщност “. От PTS обявиха, че възбраната от 20 октомври, която визира и китайската компания ZTE, е в сходство с новото законодателство, " с цел да се подсигурява, че потреблението на радиооборудване в тези (5G мрежа) ленти не вреди на сигурността на Швеция ".
Съдът подреди на PTS да показа своите причини, с цел да може да вземе решение всъщност по делото. От Хуауей обявиха, че възбраната за операторите в Швеция да получават ново съоръжение и последователно да отстраняват комплекта на Хуауей, който към този момент е конфигуриран в техните 5G мрежи, ще аргументи непоправима щета на бизнеса му. Ходът на Швеция против китайския електронен колос идва откакто Съединените щати подложиха съдружниците си на напън да отрежат компанията от тяхната телекомуникационна инфраструктура.
Вашингтон твърди, че Пекин употребява китайски софтуерни компании, с цел да го шпионира - изказвания, които Китай и фирмите отхвърлят. След Англия през юли, Швеция е втората страна в Европа, която изрично не разрешава оборудването на Хуауей и първата в Европейски Съюз, която го прави. Шведската Ericsson и финландската компания Nokia са съществени съперници на Huawei при доставката на 5G съоръжение и инфраструктура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР