Шведски съд отново наложи глоба на екоактивистката Грета Тунберг за

...
Шведски съд отново наложи глоба на екоактивистката Грета Тунберг за
Коментари Харесай

Шведски съд отново глоби Грета Тунберг заради протест на петролен терминал

Шведски съд още веднъж наложи санкция на екоактивистката Грета Тунберг за непокорство на полицейско предписание по време на митинг за отбрана на околната среда, извършен през юли в Южна Швеция, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. Окръжният съд в Малмьо ѝ наложи санкция в размер на 2250 крони (206 американски долара).

20-годишната Грета Тунберг, която към този момент е била глобявана за сходно нарушаване, е взела участие в екологичен митинг на 24 юли на петролен терминал в Малмьо, където стачкуващите краткотрайно са блокирали достъпа до оборудването, като са насядали по пътя, преди да бъдат отстранени от полицията.

" Науката е на наша страна и моралът е на наша страна. Нищо на света не може да промени това и толкоз. Готова съм да работя въз основа на изискванията, които съществуват, и без значение дали това ще докара до още последици ", съобщи Тунберг след произнасянето на съда.

На 24 юни същият съд ѝ наложи санкция в размер на 2500 крони (230 американски долара) за несъблюдение на полицейски разпореждания, откакто тя се включва в сходна проява. В началото на юни Тунберг се причисли към група екоактивисти и те дружно блокираха достъпа до същия петролен терминал преди полицейските чиновници да ги отстранен от оборудването, отбелязва АП.

Очаква се на следващия ден Грета Тунберг да се насочи към прилежаща Норвегия, където да вземе присъединяване в митинг дружно с други екоактивисти, в това число и представители на коренното население саами.

 

Демонстрацията е в символ на противоречие с построяването на 151 вятърни турбини и настояванията за тяхното унищожаване, защото те са ситуирани върху пасища на северни елени, които саамите употребяват, заплашвайки по този метод техния метод на живот. Екоактивистите излязоха със мнение, че преходът към зелена сила не би трябвало да става за сметка на правата на представителите на коренното население.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР