Шведски съд освободи роден в Русия шведски гражданин, обвинен в

...
Шведски съд освободи роден в Русия шведски гражданин, обвинен в
Коментари Харесай

Роден в Русия швед, обвинен в шпионаж за Москва, е освободен преди произнасянето на присъдата в процеса срещу него

Шведски съд освободи роден в Русия шведски жител, упрекнат в събиране на информация за съветското военно разузнаване в продължение на съвсем десетилетие

От Associated Press, 9 октомври 2023 година, 9:16 ч.

СТОКХОЛМ -- Шведски съд в понеделник освободи руско- роден в Швеция, упрекнат в събиране на информация за съветската военна разследваща работа, ГРУ, в продължение на съвсем десетилетие. действия против Швеция и против непозната мощ, а точно Съединените щати.

Преди произнасянето на присъдата в процеса против него, който завърши на 28 септември, Скворцов беше освободен с Стокхолмският областен съд споделя, че „ към този момент няма причина обвиненият да бъде арестуван “. Присъдата би трябвало да бъде произнесена на 26 октомври.

Той беше задържан през ноември дружно със брачната половинка си при интервенция преди зори в Нака, край Стокхолм. Шведските медии оповестиха, че елитна полиция се е спуснала от два хеликоптера Black Hawk, с цел да арестува двойката.

Скворцов е в ареста от ареста си и отхвърля да е направил нещо непозволено. Съпругата му беше освободена без обвиняване след следствие от шведската организация за сигурност.

Шведската осведомителна организация TT ​​каза в понеделник, че прокурорът е споделил на съда, че Скворцов е получил информация посредством две компании за продукти, които Русия не може да придобие по различен метод заради регулациите за експорт и глобите.

След това той оказа помощ за закупуването и превозването на стоките, подвеждайки доставчиците посредством даване на погрешна или подвеждаща информация и работил под подправена идентичност, написа ТТ.

Прокуратурата желае 5 години затвор за Скворцов.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР