Шведски град въведе разрешение за просене. За първи път в

...
Шведски град въведе разрешение за просене. За първи път в
Коментари Харесай

Шведски град ще иска разрешение за просене

Шведски град вкара позволение за просене. За първи път в страната управляващите на Ескилстюна организираха нови ограничения за битка с просенето. Сега за "пасивно събиране на пари " в избрани региони на града може да бъде обещано позволение от полицията, съгласно уеб страницата на общината.

Цената на разрешителното за "пасивно набиране на средства " в Ескилстюна е 250 шведски крони (25 евро), оповестяват международните организации. Кандидатът би трябвало да е законно в страната и да има шведски номер за обществено обезпечаване.

Новите правила влязоха в действие на 1 август.

Според локалното издание „ Eskilstuna-Kuriren “, до момента в полицията към момента не е постъпило нито едно искане за позволение. "Ние бюрократизираме процеса, с цел да го усложним колкото е допустимо повече ", цитира изданието представителя на градската администрация Джими Янсон.

Просенето не е неразрешено в Швеция на държавно равнище, регулирането на този въпрос е по преценка на локалната администрация. Властите на няколко шведски градове, които преди този момент постановиха възбрана за сходни действия, бяха подложени на критика за нарушение на правата на хората в сложни житейски обстановки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР