Шведската звезда Златан Ибрахимович разкри защо през 2006 година е

...
Шведската звезда Златан Ибрахимович разкри защо през 2006 година е
Коментари Харесай

Ибрахимович: Избрах Интер пред Милан през 2006 година, защото...

Шведската звезда Златан Ибрахимович разкри за какво през 2006 година е отказал на Милан, с цел да премине от Ювентус в градския противник на “росонерите” Интер. 36-годишният нападател на Манчестър Юнайтед даде забавно изявление за Sky Sport Italia, в което споделя за интервала си в Калчото. Ибра въпреки всичко облече фланелката на Милан, само че това се случи по-късно - през 2010 година. Златан обаче изясни за какво е подписал с “нерадзурите” няколко сезона по-рано.



“Имаше интерес към мен и от двата клуба от Милано. Мино Райола (мениджърът на шведа) ме попита: “искаш да бъдеш най-хубавият, или най-богатият футболист в света?”. Аз му отговорих - “най-добрият”, а той сподели: “добре, най-хубавият става и най-богат”. Моят избор не бе финансов, желаех да направя разликата, да запиша името си в историята. Избрах Интер пред Милан тогава, тъй като бе триумфирал в Шампионската лига, а Интер не беше печилил Скудетото (титлата на Италия) от 17 години.



Роналдо “Феномена”, Баджо, Бобо Виери, Пирло, Зеедорф… всички те минаха през Интер и никой от тях не донесе на клуба купата на Италия, макар че всички те са страхотни футболисти. Помислих си: “ако отида в Интер и печеля Скудетото, ще направя нещо, което тези хора не са реализирали ". Ако направиш нещо, което никой не е сторил 17 години, оставаш в историята. Ако печелиш с клуб, който постоянно побеждава, значи си един от многото. Затова избрах Интер. Манчини и Бранка направиха всичко, с цел да ме доведат в Интер и аз направих тази стъпка. Този трансфер не беше доста допустим за Ювентус, само че аз бях стимулиран. Виейра също пристигна с мен, а в Интер към този момент бяха Креспо, Санети, Адриано, Майкон - отборът беше завършен”, показа Ибра.



“След това пристигна “Специалния”. С него идват и медиите и всичко останало. Това ме стимулира в допълнение. Той е корав, слага те напрегнат, разпорежда ти отговорност и желае резултати. Взехме купата и станах топреализатор. Ако станеш най-хубавият изпълнител в Италия, то можеш да го направиш на всички места. Италианското състезание е най-тежкото, тактически италианците са пред всички останали. С Интер спечелихме 5 трофеи за 5 сезона, плюс 2 или 3 Суперкупи на Италия. Бях най-хубавият чужденец 2 или 3 пъти за 6 години и то в италианското състезание, което е “top of the top”. Но в третата ми година в Интер почувствах, че желая нещо ново, някакъв нов стимул”, описа още Ибрахимович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР