Шведската тийнейджърка Грета Тунберг води огромна демонстрация за климата в

...
Шведската тийнейджърка Грета Тунберг води огромна демонстрация за климата в
Коментари Харесай

Тунберг поведе 500 000 души срещу климатичните промени в Монреал

Шведската тийнейджърка Грета Тунберг води голяма проява за климата в Монреал, оповестяват локални медии. В митинга за битка с климатичните промени участваха към 500 000 души.

Вчера милиони хора по света проведоха демонстрации с апели към държавните управления да подхващат радикални дейности за запазване на околната среда и битка с климатичните промени.

Протести имаше също в Торонто, Ванкувър и Отава.

В Монреал Тунберг дойде към 20 минути преди да стартира маршът с дължина 4,4 километра.

" Вие би трябвало да се гордеете със себе си, ние направихме това дружно ", обърна се Тунберг към участниците в демонстрацията. " Милиони хора по света стачкуват. Невероятно е да се обединят по подобен метод ", добави тя.

Тунберг употребява опцията да призове водачите да подхващат дейности преди световното стопляне да е станало необратимо.

" Вие не сте на учебно заведение през днешния ден. Вие не сте на работа през днешния ден, тъй като това е сериозен миг. Няма да останем фенове ", надъхва шведският деятел.

Мрежата от възпитаници и деятели, организирали маршовете, упорства за преход към възобновими източници, да се узакони правото на здравословна околна среда, да се одобри декларацията на Организация на обединените нации за отбрана правата на коренното население и отбрана на бедните от климатичните промени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР