Шведската природозащитничка се присъедини към млади активисти, събрали се пред

...
Шведската природозащитничка се присъедини към млади активисти, събрали се пред
Коментари Харесай

Грета Тунберг се включи в световния ден за действия за климата

Шведската природозащитничка се причисли към млади деятели, събрали се пред постройката на шведския парламент в границите на днешния световен ден за дейности за климата, съобщи ДПА.

"Училищна стачка - седмица 110-а ", написа тя в Туитър. "Днес е нашият световен ден за дейности за климата и ние стачкуваме на над 3100 места! Заради COVID-19 в Швеция не е разрешено на едно място да се събират повече от 50 души, тъй че се приспособяваме (към ситуацията) ", предава Българска телеграфна агенция.

Тунберг разгласява и фотография, на която тя и други деятели са с маски и стоят на разстояние един от различен. Тя държи саморъчно изработен афиш, на който написа "Училищна стачка за климата ", и различен с надпис "Климатична правдивост ", в който се припомня и нуждата да се съблюдава ограничаването за събиране на 50 души на едно място.

Седемнайсетгодишното момиче провежда първия си митинг точно пред постройката на шведския парламент през август 2018 година Впоследствие тези митинги прераснаха в световно придвижване за ориентиране на вниманието към климатичните промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР