Шведската полиция все още изяснява при което седем души бяха

...
Шведската полиция все още изяснява при което седем души бяха
Коментари Харесай

Мотивът за нападението с нож в Швеция все още неясен

Шведската полиция към момента обяснява при което седем души бяха ранени, а обвиненият - убит от органите на реда, съобщи " Ройтерс ". Петима от ранените са реанимация, само че локалните управляващи обявиха, че всички са в устойчиво положение . " Всички те са от Ветландия и всички са мъже ", сподели шефът на полицията във Ветландия Йонас Линдел. " Доколкото ни е известно, няма връзка сред причинителя и ранените . "

Нападението се проверява като опит за ликвидиране или тероризъм. " Ние проверяваме възможен претекст за тероризъм и го проверяваме задълбочено ", съобщи Малена Гран, началник на полицията в район Йонкопинг, без да даде никакви детайлности. Въпреки това Адам Рулман, прокурор по делото, съобщи по-рано в четвъртък пред Ройтерс, че звеното на прокуратурата , разглеждащо каузи, свързани с тероризма, е решило, че няма да поеме следствието.

Полицията заяви, че обвиненият е 22-годишен мъж от Афганистан . Няма индикации, че някой различен е забъркан. Не се разкрива самоличността на заподозряния, само че той е прочут на управляващите с дребни закононарушения .
 В Швеция юноша рани 8 души с хладно оръжие
В Швеция юноша рани 8 души с хладно оръжие

Полицията проверява терористичен акт...

" Ние сме в потрес ", сподели кметът на Ветландия Хенрик Тварно на конференция. " Това е призрачен сън. Това е извънредно мъчно за околните на жертвите и за всички нас. " По-рано в четвъртък министър председателят Стефан Льовен съобщи, че няма да бъде разрешено на страха да диктува всекидневието в Швеция . " Много неща към момента са несигурни, само че едно е несъмнено и това е, че всяка офанзива против почтени ще бъде посрещната от всички обединени сили на Швеция ", сподели той. " Всеки, който вреди на Швеция, всеки, който нарани хората тук, ще бъде открит и изправен пред съда. "

През април 2017 година узбекски мигрант, който даде обещание за честност на войнствената група " Ислямска страна ", се вряза с камион в тълпата на оживена улица в Стокхолм. Той умъртви петима души, преди да се блъсне в повсеместен магазин. Нападателят беше наказан на пожизнен затвор.
 Шведската полиция нахлу в жилището на нападателя с нож
Шведската полиция нахлу в жилището на нападателя с нож

Всички седем жертви са настанени в болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР