Шведската компания за производство на стомана H2 Green Steel е

...
Шведската компания за производство на стомана H2 Green Steel е
Коментари Харесай

Шведски производител на зелена стомана привлече €1,5 млрд. инвестиции

Шведската компания за произвеждане на стомана H2 Green Steel е привлякла 1,5 милиарда евро от вложители, с които ще подкрепи градежа на първия си цех, съобщи " Ройтерс ". Това е сериозен " избор на доверие " за нейната упоритост да направи една от най-мръсните промишлености по-екологична.

Контекст : Както си проличава и по името, технологията на H2 Green Steel е основана на водорода, като по този начин се икономисват 95% от нездравословните излъчвания по отношение на обичайните коксови пещи.

Заводът в Боден на 900 км от Стокхолм ще си създава водорода с електрическа енергия от Водноелектрическа централа и вятърен парк. Това в дълготраен проект с изключение на екологичните изгоди, ще даде и по-голяма самостоятелност на предприятието.
 Стомана и пара: Какво съставлява първото
Стомана и пара: Какво съставлява първото " зелено " металургично дружество в Европа

H2 Green Steel строят своя цех с атомна технология в Северна Швеция

Детайли : Инвеститорите, които са се присъединили в рунда, са както досегашни (Altor, GIC, Just Climate), по този начин и нови (Hy24, Andra AP Fonden, Temasek).

Набирането на средства е било съветвано от Morgan Stanley.

Какво следва: Заводът в Боден би трябвало да проработи до края на 2025 година Преди месец H2 Green Steel оповестиха, че са сключили дълготрайни контракти с Rio Tinto и Vale за доставка на желязна руда от Канада и Бразилия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР