Шведската компания Modern Times Group (MTG) потвърдиха съобщенията, че е

...
Шведската компания Modern Times Group (MTG) потвърдиха съобщенията, че е
Коментари Харесай

MTG потвърди продажбата на Нова телевизия




Шведската компания Modern Times Group (MTG) потвърдиха известията, че е продала своя 95-процентен дял в българската Nova Broadcasting Group. Делът е бил платен от Advance Media Group в договорка, която прави оценка 100% от компанията на €185 милиона. Тази договорка би трябвало да бъде утвърдена от регулаторите. Предишният опит на шведите да продадат активите си в България на чешката PPF Group бе блокирана от Комисията за защита на конкуренцията.

Нова телевизия е един от двата водещите телевизионни оператора в България дружно с bTV Group, благосъстоятелност на CME, като тя има 7 телевизионни канала, както и огромен спомагателен онлайн бизнес посредством Net Info. Групата е благосъстоятелност на MTG от 2008 година насам.

Коментирайки продажбата, Йорген Мадсън Лундеман, президент и основен изпълнителен шеф на MTG, сподели: “Сделката с Advance Media Group ще обезпечи развиване на Нова, чийто основен изпълнителен шеф Дидие Щосел и неговият екип трансфораха във водеща медийна група в България. Бих желал да благодаря на всички, които направиха този резистентен триумф вероятен. Тази договорка е в сходство с нашето стратегическо решение да намерим нови притежатели, които да влагат в нашите интернационалните развлекателни интервенции, до момента в който ние се фокусираме върху световни цифрови вертикали. След идното разпространяване на NENT Group, MTG ще бъде независим стратегически действен и капиталов холдинг, фокусиран върху електронните спортове и онлайн игрите “, добави Лундеман.

MTG разгласи, че продажбата е донесе чисто нарастване на чистия капитал в размер на SEK 1 милиард и 300 милиона шведски крони.

Компанията покупател Advance Media Group е отделение на Advance Properties, която има към този момент 117 компании в 23 страни. Портфолиото от компании на групата работи в над 10 разнообразни промишлености, в това число фармацевтика, мореплаване, пристанищни интервенции, недвижими парцели и електроцентрали. Групата е владеене на българските предприемачи Кирил и Георги Домусчиеви.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР