Шведската академия, която присъжда Нобеловата награда за литература, заключи, че

...
Шведската академия, която присъжда Нобеловата награда за литература, заключи, че
Коментари Харесай

Фалшивото телефонно обаждане до ирландския писател Джон Банвил не е дошло от Шведската академия

Шведската академия, която присъжда Нобеловата премия за литература, заключи, че не е имало телефонно позвъняване от нейно име до ирландския публицист Джон Банвил, който неотдавна заяви за подправено уведомяване по телефона, че той е притежател на оценката, съобщи ДПА.

Шведската академия стартира следствие предходната седмица, откакто Банвил съобщи пред в. " Айриш таймс ", че на 10 октомври му се обадил по телефона мъж, който се показал като Матс Малм от академията и го уведомил за Нобеловата премия. Доказано бе, че позвъняването е подправено.

На 10 октомври Малм оповести, че полската писателка Олга Токарчук е притежател на Нобеловата премия за литература за 2018 година, а Петер Хандке от Австрия - притежател на оценката за 2019 година

От академията означиха, че Банвил е бил обект на " жестока смешка ". Данните за телефонните позвънявания изключват опцията позвъняването да е направено от телефон на академията, се разяснява в нейно изказване.

Седемдесет и три годишният Банвил е считан за един от най-изтъкнатите литератори в родината си. Носител е на премията " Букър ", а прозата му постоянно е сравнявана с тази на Владимир Набоков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР