Шведката Ебба Андерсон спечели интервалния старт на 10 километра свободен

...
Шведката Ебба Андерсон спечели интервалния старт на 10 километра свободен
Коментари Харесай

Ебба Андерсон спечели интервалния старт на 10 километра в Ле Рус

Шведката Ебба Андерсон завоюва интервалния старт на 10 километра свободен жанр в Ле Рус, Франция от Световната купа по ски тичане за дами.

25-годишната Андерсон измина дистанцията за 24 минути и 8.8 секунди и изрично стигна до втората си победа през сезона. Втора на 13.4 секунди остана представителката на домакините Делфин Клодел, която записа четвърто класиране на подиума в съревнование от Световната купа в кариерата си.

Челната тройка се добави от американката Джеси Дигинс на 20.5 секунди зад победителката Андерсон. Още една американка - Роузи Бренан, зае позиция в челото, нареждайки се пета, като по този начин тя се вклини сред норвежките Игвилд Флугстад Йостберг и Силе Теодорсен, които останаха четвърта и шеста надлежно.

В класирането за Световната купа по ски тичане отпред е норвежката Тирил Венг с 1447 точки. Втора с 1160 точки е шведката Фрида Карлсон, а Джеси Дигинс е трета с 1094 точки. Андерсон, която пропусна огромна част от сезона, е на 21-во място с 494 точки.

Подреждането за Малкия бистър глобус в отдалечените стартове се оглавява от Карлсон с 686 точки, пред Тирил Венг с 683 и финландката Керту Нисканен с 676. С 494-те си точки Ебба Андерсон е десета.

Световната купа по ски тичане при дамите продължава в събота със спринтове типичен жанр, а малко по-късно през днешния ден е интервалният старт на 10 километра при мъжете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР