Схващанията ви по отношение на парите могат да изиграят огромна

...
Схващанията ви по отношение на парите могат да изиграят огромна
Коментари Харесай

Какво мислят милиардерите за парите?

Схващанията ви във връзка с парите могат да изиграят голяма роля за това дали в последна сметка ще забогатеете.
За ентусиазъм бихме могли да използваме какво мислят за парите богатите.


От Business Insider са подбрали няколко цитата за парите от милиардери, които ще трансформират възгледите ви за бизнеса, вложенията и триумфа.
От вложителя Уорън Бъфет до софтуерния исполин Джеф Безос, ето какво имат да кажат някои от най-богатите мъже и дами за парите.

“Целта ми в никакъв случай не е била просто да основа компания. Много хора интерпретират това неправилно, като че ли не ми пука за приходите или облагата и всичките тези неща. Това, че Фейсбук не е просто компания за мен, значи, че не е единствено това, а е нещо, което в действителност внася в действителност огромна смяна в международен мащаб.” — Марк Закърбърг, основен изпълнителен шеф на Фейсбук.

“Когато един дребен бизнес се разрасне, както стана с eBay, това има мултиплициращ резултат. Това основава други дребни компании, които го доставят с интелектуален капитал, артикули и услуги.” — Мег Уитман, основен изпълнителен шеф на Hewlett Packard Enterprise.

"Ще ви кажа по какъв начин да станете богати. Затворете вратите. Страхувайте се, когато другите са алчни. Бъдете алчни, когато другите се опасяват. " — Уорън Бъфет, ръководител и основен изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway

"Има доста малко хора по света, които могат да основат бизнес като този. Смятам, че продажбата за краткосрочна облага не е особена забавна.” — Еван Спигел, основен изпълнителен шеф на Snap Inc., по въпроса за какво не е продал компанията на Фейсбук
"Причината за това да имам такива огромни финансови триумфи е, че в никакъв случай не съм се фокусирала даже и за минута върху парите. " — Опра Уинфри, бизнес магнат

“Смятам, че колкото повече пари слагате в ръцете на хората, толкоз повече ще харчат те. Ако пък не ги харчат, ще ги влагат. Инвестициите са различен метод за основаване на работни места. Това вкарва парите в договорни фондове или в банки, които могат да отпускат заеми и ние би трябвало да вършим това.” — Майкъл Блумбърг, основен изпълнителен шеф на Bloomberg LP.

"Ако ни мотивираха парите, от дълго време щяхме да сме продали компанията и да сме на някой плаж. " — Лари Пейдж, съосновател на Гугъл и основен изпълнителен шеф на Alphabet Inc.

"Смятам, че пестеливостта движи нововъведенията, тъкмо както другите ограничавания. Един от дребното способи да излезеш от тясната кутия е като изобретиш метод за това. " — Джеф Безос, основен изпълнителен шеф на Amazon.

"Богатството не е същото като интелигентността ", Лари Елисън, създател на Oracle.
"Моята философия е, че в случай че имам пари ще ги влагам в нови инициативи, а няма просто да ги спестявам " - Ричард Брансън, създател на Virgin Group.
“Постоянно чувате фразата, че благополучие с пари не се купува. Аз обаче постоянно съм считал някъде надълбоко в себе си, че с доста пари можете да си купите малко благополучие. Но това в действителност не е правилно.” — Сергей Брин, съосновател на Гугъл и президент на Alphabet Inc.

"В днешно време правенето на пари е доста просто. Правенето обаче на пари по резистентен метод, до момента в който в това време си виновен към обществото и подобряваш положението на света, е доста мъчно. " — Джак Ма, изпълнителен ръководител на Alibaba Group

"Да бъдеш убеден и да вярваш в личните си качества са наложителни, с цел да постигнеш капацитета на развиването си " - Шерил Сандбърг, финансов шеф, Фейсбук.

“Парите те вършат повече от това, което към този момент си.” — Сара Блейкли, създател на Spanx

“Малко съм свидлив с парите, само че какво от това? Гледам парите, които се поканвам да похарча за себе си и се запитвам дали клиентите на IKEA могат да си го разрешат... Мога постоянно да пътувам в първа класа, само че да имаш доста пари не ми наподобява като добра причина да ги пилееш.. Ако съществува такова нещо като положително водачество, то е да даваш добър образец. Аз би трябвало да го върша за всички чиновници на IKEA.” — Ингвар Кампрад, създател на IKEA

"Мога да схвана желанието на хората да имат милиони долари, защото това дава известна независимост, която идва с благосъстоянието " - Бил Гейтс, съосновател на Microsoft.

“Финансовите пазари като цяло са непредсказуеми.... Идеята, че в действителност можеш да предскажеш какво ще се случи, опонира на метода, по който аз виждам на пазарите. " — Джордж Сорос, вложител и ръководител на Soros Fund Management

"От това дали имате пари или не, дали ги желаете и дали харесвате да изкарвате пари, това ще дефинира бъдещите ви дни " - Фил Найт, създател на Nike.

“Мисля, че би трябвало да разбираш по какъв начин работи един бизнес, преди да имаш тактика, и би трябвало да разбираш тактиката си, преди да имаш конструкция. Ако тези неща не са в верния ред, евентуално ще се провалиш.” — Майкъл Дел, основен изпълнителен шеф Dell Inc.

“Никога не съм мислел за замогване. Дори не съм си помислял. Това, което в действителност ме мотивираше, е да се се опитам да реализира нещо.” —Шелдън Аделсън, ръководител и основен изпълнителен шеф на Las Vegas Sands Corporation
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР