[Shutterstock] По данни на една от водещите американски компании, опериращи

...
[Shutterstock] По данни на една от водещите американски компании, опериращи
Коментари Харесай

Тренд 2020 – какво ново в света на събитията

[Shutterstock] По данни на една от водещите американски компании, опериращи в областта на събитийния мениджмънт и ръководството на бизнес пътувания - Carlson Wagonlit Travel (CWT), в международен мащаб събитийната промишленост регистрира постоянен напредък и се прави оценка на 840 милиарда $, а прогнозата е да продължава да пораства. Най-големите пазари като Съединени американски щати, Европа и Азия одобряват най-голямата част от търсенето, само че през идните години се чака и пазари като Китай и Индия да усетят напредък, защото стартират да бъдат включвани в световни стратегии за пътувания, събития и образования.

Кои услуги покачват цената си

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики По прогнози на CWT цените за полети и хотелски нощувки ще се повишат през 2020 година Очаква се самолетните билети да нарастнат с 1.2% (в щатски долари) приблизително в международен мащаб. Регионално прегледани, цените в Азиатско-Тихоокеанския район, Близкия изток и Африка, Америка и Латинска Америка ще варират от -1.6% до 2.3%.

Цените в Европа ще останат постоянни с малко нарастване от 0.5% в Западна Европа и леко намаляване от 0.2% в Източна Европа. За Латинска Америка и Карибите се предвижда спад в цените на самолетните билети от 1.6% в резултат на стесняване на бизнеса и домакинските бюджети. Хотелските настанявания ще изпитат малко, само че осезаемо нарастване на цените от 1.3% приблизително в международен мащаб. Добавени към цените на въздушните пътувания, се предвижда, че най-големи нараствания ще има в Близкия изток, Африка и Северна Америка. Латинска Америка и Карибите ще бъдат единствените, които ще отчетат понижение в цените за тези услуги, а в Европа ще се усилят приблизително с 0.7%.

Очакванията на CWT са това нарастване на цените да не се отрази на бранша за образуване на събития и фирмите да продължат да избират разнообразни и атрактивни дестинации за деянията си.

Популярни дестинации

Като цяло в Европа изникват нови дестинации, които стават все по-популярни. Има обилие от градове, които оферират културна стойност и вълнуващи прекарвания, както и по-достъпни цени.

Копенхаген да вземем за пример стана прочут със своето отношение към устойчивото развиване, стремейки се да стане първият в света град с нулеви въглеродни излъчвания до 2025 година Градът се движи решително към задачата си със 75% хотели, притежаващи публични екосертификати. Столицата на Дания е и дом на шест хотела, благосъстоятелност на хотелската група Arthur, и на Brøchner, които са първите в света хотели с нулеви въглеродни излъчвания. Това го прави желано място при избор за организирането на избран вид събития с екологична устременост. Други многообещаващи дестинации са Атина, Будапеща, Дъблин и Истанбул.

В Европа се следи повишаващ се интерес към дестинации като Порто, Севиля и Ница. Тези дестинации стартират да оферират по-ниски цени за разлика от известните досега градове, като Барселона да вземем за пример, при която се следи отлив на туристическия интерес. Новоизгряващите местоположения освен оферират по-достъпни цени, само че и се развиват в посока посрещане на по-голямо търсене посредством отваряне на нови хотели, както и нови, съвременни зали за срещи и събития.

Без подозрение вотът за Брекзит през 2016 година даде началото на несигурностите към еврозоната. Независимо от това стопанските системи, бизнесите и уредниците на събития видяха позитивна вероятност в създалата се обстановка и откриха опция да извлекат финансова полза от валутните съмнения. Затова не е изненада, че Лондон продължава да бъде водач в сферата, до момента в който Манчестър е основна дестинация, която се развива бурно и към този момент предлага нова зала с потенциал 20 000 души.

Нови местоположения

Очаква се през 2020 година още веднъж да отвори порти Hamburg Messe CCH - най-големият конгресен център в Германия, със модерни изложбени зали, побиращи 12 000 души, всички функциониращи с ниска енергийна консумация и конструирани по този начин, че да позволяват естествена светлина.

Paris Expo Porte de Versailles, Франция – Шести павилион на " Пари експо - Порт дьо Версай " ще бъде трансформиран с градска плантация на покрива си, която ще заема 14 000 кв.м. Тя също ще бъде публично открита през 2020 година и се планува за тиймбилдинги и други събития. Барът и ресторантът на панорамната тераса ще бъдат ръководени от Le Perchoir и ще сервират храна, приготвена с артикули от фермата.

Red Bull MK-7, Англия – Новото място за събития, основано от Red Bull, предлага на гостите опцията да се любуват на събития в зала, в която са изложени 13 от спортните коли от Формула 1 (F1) на компанията. Мястото разполага и с ВИП зала с панорама непосредствено към колите, която е подобаваща за настаняване на специфични посетители или за музикални осъществявания.

Трендът фестивализация

В годишния отчет на CWT се отбелязва, че трендът на фестивализация стартира да размива границите сред бизнеса и маркетинговите събития, ориентирани към потребителите. Подобен вид събития са планувани по метод, който разсънва желанието на участниците да участват. Вдъхновен от събития като Coachella, годишен музикален и арт фестивал в Калифорния, и фестивала South by Southwest в Тексас, този тренд може да заеме определящо място в света на събитията, осигурявайки изцяло и многообхватно преживяване на присъстващите.

Новите генерации ценят прекарванията повече от притежаването на благосъстоятелност, а обществените мрежи са каналите, през които споделят страстите си. За да им се дават персонализирани и неповторими прекарвания, ще е необходим повсеместен и изчерпателен експертен разбор на аудиторията от страна на уредниците, в който желанията на участниците да бъдат сложени преди всичко.

Откриването на най-важните детайли, които дефинират ангажираността на присъстващите, ще разреши построяването и реализирането на задачите и задачата на събитията. Някои от секторите, които към този момент влагат в събития, основани на прекарвания, са автомобилният бранш, ритейл секторът, информационните и софтуерните промишлености. Форматът може да бъде подобаващ във всички браншове, където задачата е ясно дефинирана и има измеримост.

Сред почитателите в бранша на електронните игри да вземем за пример има известни събития като ChinaJoy – годишна развлекателна галерия в Шанхай. Там връзката B2C (business to costumer) протича посредством директна интеракция сред фирмите изложители и участниците, които са извънредно ангажирани към събитието заради разнообразната си демография и огромния си възторг. Изложението събира на едно място фенове на електронни игри, добавена действителност (AR), виртуална действителност (VR), портативни технологии, анимация и други, които основават мощно ангажирана общественост, която " претърпява " събитието.

Постигането на сходно равнище на ангажираност при организирането на обичайни събития като конференции и търговски изложби обаче изисква по-внимателно обмисляне. Експерти предлагат избягването на обичайни похвати и стандартни формати, като на тяхно място е уместно да се обърне главно внимание на мнението на делегатите, които ще вземат участие, и техните желания за формата, както и тематиките, които ги интересуват. По този метод събитието ще срещне потребностите и желанията на участниците непосредствено.

Близост до участниците

Въпреки че магията на събитията е страстта, тя може да се съобщи онлайн на участниците, които не могат да участват физически. Използването на обществени мрежи, дискусионни групи, видеоклипове и чатботове също може да донесе прекарване и да увеличи обвързаността и осведомеността за събитието.

Приложенията за събития набират скорост през последните години и регистрират висок растеж на потреблението им от консуматори, най-много през 2017 година Развитието им не се дължи единствено на обстоятелството, че оферират данни за маршрутите и стратегиите на събитията, само че и тъй като са ефикасен метод за взаимоотношение с участниците. Повишената функционалност на приложенията също забързва регистрационните процеси - те разполагат с алтернатива " По поръчка ", която принтира баджовете на участниците на място и по този метод се заобикалят опашките. След това приложенията могат да насочват участниците към местата, до които трябват да стигнат, изключително на по-големи събития, където могат да се объркат елементарно. Използването на чатботове и ултрабързият разбор на данни посредством машинно образование и изкуствен интелект скоро ще разрешат да се доближи по-високо равнище на персонализация на присъстващите. Приложенията за събития могат да се употребяват и за премерване на ангажираността на обещано събитие – те могат да бъдат свързани към профилите на участниците в обществените мрежи и да им разрешат да се свържат бързо и елементарно с уредниците и с други участници.

Анализирането на това по какъв начин участниците употребяват приложението може да даде значима информация. Например уредниците могат да наблюдават броя на гледанията, които обособени сесии или лектори получават от участниците в приложението. Това им разрешава да преценяват възможния брой присъстващи преди събитието, което може да ги приготви за обмисляне на по-голяма зала или пък спомагателна, в която да се организират сесиите, към които се чака по-голям интерес.

Автоматизацията се отплаща освен с сходни приложения, само че и с принадлежности за взаимоотношение с участниците като Slido, които им разрешават да задават въпросите си непосредствено по време на сесия, без да чакат за микрофон. По този метод процесът освен се улеснява и забързва, само че и разрешава на по-неуверените участници комфорта да зададат въпроса си, въпреки и документално.

От всичко излиза наяве, че събитийната промишленост е в непрекъснато придвижване. Съвременните трендове при планирането на събития са във напредък, появяват се нови формати, а новаторските канали за връзка с потребителите изтласкват стандартните, най-много заради фрапантно изменящото се търсене. Постоянните софтуерни нововъведения тласкат промишлеността към едно по-гъвкаво и ориентирано към потребителите обмисляне, което ще бъде определящ фактор за основаването на " съвършеното " събитие. Бизнесът в цифри

38% от разноските за образуване на събития в Европа, Близкия изток и Африка са за храни и питиета.

Средната дълготрайност на срещите е 3 дни.

22% от участниците се записват през онлайн платформи за регистрация.

Разходът за един участник дневно през 2019 година е 255 $, само че се чака през 2020 той да се понижи на 229 $, което е 10.2% годишен спад (цената е формирана от разноските за настаняване, храни и питиета, звукови и образни резултати, превоз, развлечение и други).

Средният брой участници в проведените събития и срещи е 45.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР