Shutterstock обяви във вчера, че ще закупи платформата за анимирани

...
Shutterstock обяви във вчера, че ще закупи платформата за анимирани
Коментари Харесай

Meta ще продаде GIPHY на Shutterstock за 53 милиона долара

Shutterstock разгласи във през вчерашния ден, че ще закупи платформата за анимирани изображения GIPHY от Meta за 53 милиона $ в брой. Сделката е забележителна загуба за Meta, за която се оповестява, че е платила към 400 милиона $, с цел да придобие основаната в Ню Йорк търсачка за GIF изображения през 2020 година.

Това развиване на събитията идва година откакто договорката беше оспорена от английския Орган за защита на конкуренцията и пазарите (CMA), който беше наредил на Meta да продаде GIPHY поради антиконкурентни практики. CMA беше на мнение, че придобиването на GIPHY от Meta ще ограничи избора на английските консуматори на обществени медии и може да убие съперници като Snapchat и Twitter, като по този метод понижи нововъведенията в дисплейната реклама, се споделя в минал отчет на Reuters.

GIPHY разполага с най-голямата сбирка от GIF-чета и стикери в света и всекидневно събира над 1,3 милиарда поръчки за търсене. Тя обезпечава над 15 милиарда медийни проявления на ден.

„ Това е вълнуваща последваща стъпка в пътя на Shutterstock като цялостна креативна платформа. “

сподели в изказване основният изпълнителен шеф на компанията Пол Хенеси

След оповестяването на договорката, която евентуално ще бъде финализирана идващия месец, цената на акциите на Shutterstock се увеличи с 4%. Компанията съобщи, че GIPHY ще има минимални доходи през тази година, а от 2024 година ще стартират да се поставят старания за увеличение на приходите.

Meta обаче ще подписа съглашения за API достъп със Shutterstock, с цел да може да продължи да употребява GIPHY в своите платформи. Meta употребява API-то на GIPHY от години в Instagram, Фейсбук, Messenger и WhatsApp. Компанията закупи GIPHY особено, с цел да бъде част от Instagram, където доста хора употребяват GIF-чета за образно изложение и творчество.

„ GIPHY дава опция на елементарните консуматори да показват себе си по запаметяващ се метод с GIF-че или стикер, като в същото време дава опция на марките да бъдат част от тези непринудени диалози. Планираме да използваме неповторимите благоприятни условия на Shutterstock за монетизиране на наличие и метаданни, генеративен изкуствен интелект, студийно произвеждане и креативна автоматизация, с цел да дадем опция за комерсиализиране на нашата GIF библиотека, до момента в който предлагаме това предложение на клиентите. “

добави още Хенеси

Meta търси покупател за GIPHY откогато CMA блокира договорката, а регулаторът имаше и последната дума за това на кого софтуерният колос може да продаде компанията.

В последно време Обединеното кралство зае строга позиция във връзка с антитръстовите съглашения, като по-рано този месец регулаторът блокира придобиването на Activision Blizzard от Microsoft.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР