Шунката в наши дни е пълна с химикали, които тровят

...
Шунката в наши дни е пълна с химикали, които тровят
Коментари Харесай

Що е шунка? Мирише на месо, докарва го на месо, но месо няма

Шунката в наши дни е цялостна с химикали, които тровят организма ни и водят до рак

Знаете ли в действителност, на какво викат ШУНКА производителите и през днешния ден?! Вижте какво ни продават, с цел да го ядем!

Много комфортно, от една страна, а също по този начин не е скъпо да си вземете опаковано малко парче шунка. Защото шунка би трябвало да значи чисто месо. Но дали е по този начин в действителност?

Да, наподобява като направена от месо, мирише на месо, докарва го и откъм усет, само че месо съвсем няма. Освен в случай че не смятате, че кожичките, смлените кокали и сухожилията са месо. Шунката в наши дни е цялостна с химикали, които тровят организма ни и водят до рак. За гарнитура има цялостен коктейл от пресовани субпродукти от трупове на разнообразни животни, а за тип – прибавят разнообразни оцветители.

На всичкото от горната страна шунката, създавана у нас, е цялостна с картофено пюре и пшенично нишесте. Причината е, че цената пада доста, а усетът не се трансформира съществено. Картофеното пюре и нишестето сами по себе си нямат усет. Увеличават размера, без да трансформират усета, а цената на кг пада. Също като тиквеното пюре в лютеницата. Тиквата е по-евтина от пипера. Картофите пък са по-евтини от месото.

За да слепят съставките, производителите влагат и други субстанции като колаген, който се употребява в козметичната промишленост най-вече в кремове за лице за изглаждане на бръчки, както и за увеличаване на устни. Свойството на колагена е да слепва съставките и да прави продукта по-еластичен.

Производителите обаче не се лимитират с тези съставки, които на пръв взор са безвредни, само че не е ясно в какво съответствие са и действително дали не купуваме картофена шунка на цената на месна. Причината е, че на етикета не е изписан процентът на съответните съставки.

Всички E-та, които са заложени в шунковия състав, са нездравословни за здравето, а когато се комбинират с други консерванти и овкусители, комбинацията става канцерогенна. Води до стомашно-чревни болести, алергии и разболява от рак.

В последна сметка, всеки производител си залага в рецептата по какъв начин да направи крайния артикул. Той може да се похвали с в действителност необятно поле на изява, защото шунката е изключена от листата на стандарт Стара планина.

Няма законово условие нито за водата в шунката, нито за другите съставки. Дори в стандарта от времето на социализма, който е от 1970 година, не е било заложено сходно изискване
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР