Шумно рекламираното у нас пристигане на голмайстора от Колумбия Данило

...
Шумно рекламираното у нас пристигане на голмайстора от Колумбия Данило
Коментари Харесай

Асприля отрязал ЦСКА заради измама със 100 хил. долара

Шумно рекламираното у нас идване на голмайстора от Колумбия Данило Асприля най-вероятно ще пропадне поради машинация със 100 000 $, която нападателят претърпял преди време в „ Литекс “.

 

34-годишният футболист се считаше за сигурен за тима на Гриша Ганчев – ЦСКА, само че съгласно колумбийските медии е отпрашил за столицата Богота, където ще подпише с футболния клуб „ Санта Фе “.

 

Така треньорът на ЦСКА Саша Илич към момента няма разполагаем задоволително добър голмайстор, който да поведе тима му към лелеяната 32-ра шампионска купа.

 

„ Данило Асприля е новият състезател на „ Санта Фе ”. Той дойде в Богота, с цел да мине медицински прегледи и да подпише контракт ”, заяви колумбийският вестник „ Ас ”.

 

 Асприля игра за последно в израелския „ Бейтар ” (Йерусалим), а алените желаеха да го привлекат в тима си макар напредналата му възраст.

На „ Армията ” се приказва, че една от аргументите за отхвърли на голмайстора била машинация, която му устроили при предходния престой  в България. Тогава колумбиецът играеше при Гришата в „ Литекс ”, само че след два мощни сезона го продадоха за повече от 2 милиона $ на „ Ал Аин " от ОАЕ.

 

Малко след този трансфер Асприля изригна против някогашните си шефове от Ловеч пред „ Спортал ” и назова „ измамник ” сина на Гриша Ганчев – Данаил, който сега коли и беси в ЦСКА. Пред изданието Асприля съобщи: „ Последния сезон в „ Литекс ” не бях доста благополучен, тъкмо по тази причина подписах с „ Ал Аин ”. Когато имаш най-хубавия състезател в тима си, той се нуждае от поддръжка. За мен персонално Данаил Ганчев е огромен измамник. Преди моя трансфер той сподели едни неща, а по-късно промени всичко. Това въобще не е коректно… “.

 

Твърди се, че голмайсторът имал обещан % от парите, които „ Литекс ” е взел за него от арабите. Ставало въпрос за 596, или към 100 000 $. Само че тарикатите от Ловеч си създали оглушки и това довело до изригването на колумбиеца по техен адрес. Изглежда, че при сегашните си договаряния за трансфер на „ Армията ” Асприля си е изискал най-малко част от дължимото. Само че за Ганчевите се знае, че не са доста по даването. А също така трябвало да се заплати някаква сума и на „ Бейтар ” за нападателя. Така в последна сметка колумбиецът се озовал в родината си, в случай че се има вяра на медиите в Богота.

 

А ЦСКА ще би трябвало да си търси различен голмайстор за идния сезон. Проблемът е много сериозен и треньорът Саша Илич цялостен месец към този момент върви с мокра забрадка на главата в очакване да му докарат още един непокътнат нападател.

Инфо: Уикенд

Тагове: Данило Асприля Гриша Ганчев Данаил Ганчев Богота Литекс ЦСКА Саша Илич
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР