Шумно рекламираната от ПП-ДБ и от служебното правителство диверсефикация на

...
Шумно рекламираната от ПП-ДБ и от служебното правителство диверсефикация на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, водач на листата на БСП за България във Варна и Търговище: Плащаме руски газ, но на пъти по-висока цена

„ Шумно рекламираната от ПП-ДБ и от служебното държавно управление диверсефикация на доставките на газ са нищо повече от доставки на съветски газ, само че на пъти по-високи цени, тъй като я купуваме през медиатори, а не непосредствено “. Това съобщи ръководител на Националния избирателен щаб на „ Българска социалистическа партия за България “ и лидер във Варна и Търговище Борислав Гуцанов.

„ Преди ние изнасяхме газ за Турция, а в този момент ще внасяме. И това, в случай че „ Южен поток “ можеше да мине през България и към Варна да бъде изработен най-големият газов хъб на Балканите. Този план обаче бе спрян от Бойко Борисов и в този момент цената на газа е в пъти по-скъпа “, напомни Гуцанов. Той дефинира като национално изменничество от страна на ГЕРБ – Политическа партия и Демократична България, опита им да наложат американски монопол върху доставките на газ и нуклеарно гориво за България и то на цени, несравнимо по-високи от тези на „ Газпром “ и „ Росатом “. За предходната година са платени 1 милиарда лв. повече, а единствено за първите два месеца на тази година – 200 млн. лв.. Липсата на инфраструктурна подготвеност за приемане и икономическа полза за България от използването на полутечен газ от Съединени американски щати, трансформира страната ни не във фактор, а в енергийно джудже освен на Балканите, само че и в Европа. „ Това ни слага в зависимости, от които имат изгода непознати страни, а българският народ пъшка под високите цени на ток, артикули и услуги “, безапелационен е Гуцанов.

Има ли тогава разлика сред „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и ГЕРБ, откакто гласоподават еднообразно, пита претендентът на „ Българска социалистическа партия за България “. „ Затова мъдрата Българска социалистическа партия е единствената опция. Ние ще продължим да упорства за договаряния с „ Газпром “, с цел да се понижи напрежението върху българската стопанска система от високите цени на горивата, и дострояване на АЕЦ „ Белене “, с цел да се възстановява енергийният пазар в страната “, декларира Борислав Гуцанов.

Парламентарни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР