Шуменският административен съд потвърди решението на Общинска избирателна комисия за

...
Шуменският административен съд потвърди решението на Общинска избирателна комисия за
Коментари Харесай

Съдът потвърди избора на Любомир Христов за кмет на Шумен

Шуменският административен съд удостовери решението на Общинска изборна комисия за избора на Любомир Христов за кмет на Шумен.

Решението на съда идва по формираното след тъжба на Българска социалистическа партия дело, което оспорваше изборите резултати от балотажа, по време на койот Любомир Христов победи претендента на социалистите Венцислав Венков със единствено 77 гласа.

Съдът е приел за неоснователни и недоказани недоволствата за нарушавания на изборния развой по жалбата на Българска социалистическа партия и е приел, че при производство на избора за кмет на Община Шумен не са позволени нарушавания в изборния развой, които да доведат до резултат, друг от оповестения в оспорваното решение. В тази връзка, правосъдният състав е счел за безпричинно изказванието за погрешно отчитане на действителни бюлетини като недействителни и назад. По време на процеса, в намерено правосъдно съвещание и в наличието на страните даже е осъществен оглед на торбите с бюлетини и други изборни бумаги от посочени четири секции, при което не са открити протоколи, тъжби, решения на СИК или други данни, сочещи съществуването на спор.

Съдът преценява и обстоятелството, че Българска социалистическа партия е имала членове във всички СИК.

Постановеният правосъден акт, потвърждаващ избора на Христов за кмет на Шумен, предстои на оборване пред Върховния административен съд. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР