Шуменския полицаи задържаха 31-годишен мъж от село Цани Гинчево, който

...
Шуменския полицаи задържаха 31-годишен мъж от село Цани Гинчево, който
Коментари Харесай

Задържаха сериен крадец от незаключени жилища

Шуменския служители на реда задържаха 31-годишен мъж от село Цани Гинчево, който върлувал от няколко дни в Шумен и се вмъквал единствено в незаключени жилища. Вземал най-често чанти, оставени в коридора и изчезвал.

Във вторник, на разсъмване обаче, влезнал в апартамент и разбудил дамата, която спяла вътре. Било след 03:00 часа и стопанката на 51 година чула тракането на порти. От терасата видяла индивидът, който излиза от блока и се обадила в РУ-Шумен. Съобщила, че в жилището й на ул. " Дедеагач " е влезнал чужд, който е откраднал дамска й чанта, в която имало персонални документи, пари, бележник и ключовете за автомобила. Апартаментът не бил заключен. Жената съумяла да даде положително изложение на мъжа и облеклата, с които бил облечен.

Веднага била основана организация, ориентирани били полицейски екипи в необятен периметър от мястото на кражбата. Час по-късно причинителят бил открит и арестуван от екип на охранителна полиция в региона на Автогарата в града.

В него е открита парична сума, а при извършените спомагателни дейности в междублокови пространства покрай обраното жилище е открита чантата на дамата.

31-годишният причинител е престъпно проявен с обири и е неведнъж осъждан, оповестяват от ОДМВР Шумен. Той е причинител на още три домови обири от жилища в Шумен, открили са криминалисти. Характерно за всички е, че вратите на жилищата са били незаключени в тъмната част на денонощието. Крадецът е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен. Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР