Шуменецът Венцислав Илиев пое на средновековно поклонническо пътешествие на самоход,

...
Шуменецът Венцислав Илиев пое на средновековно поклонническо пътешествие на самоход,
Коментари Харесай

Шуменец тръгна пеша до Рим

Шуменецът Венцислав Илиев пое на средновековно поклонническо странствуване на самоход, би трябвало да стигне минимум до Рим. Стартът на предизвикването беше даден в сряда сутринта на Шуменската цитадела. До момента Венци има рискови европейски обиколки зад тила си, само че постоянно на колело. Сега е изискал благословия от папа Франциск за начинанинето си, само че до момента в който стегнал багажа не получил новина, сподели той пред “Труд” на тръгване.
 Венци Илиев  Венци Илиев  Венци Илиев  Венци Илиев  Венци Илиев
Първата амбициозна цел на нашенецът е да стигне точно на 3 март на Шипка. Ще изминава по 25 км дневно и до националния празник би трябвало да е минал през Кочово, Певец, Търговище, Омуртаг, Глашатай, Вонеща Вода, Трявна, Габрово, Етъра, Соколски манастир и да развее трикольора на върха. После Венци би трябвало да премине през Гърция, маршрутът му продължава към Италия, Франция, Испания и Португалия. За следващата година умува да се качи на север до Нордкап.

“Маршрутът е начертан, доколкото може, а по време на пътя ще разгадавам, както всякога, на старите си карти и на интуицията”, написа Венци в профила си във фейсбук, където ще качва и фотоси за почитателите. Отново потегля с нищожни финанси към 300 евро. “Ще имам за фериботите и за 200-300 дни ще оцелея с брашно и овесени ядки, от време на време и мръвка схваща се”, споделя той.

За пътешествието Венци се готви от пролетта на м.г. Интересното е, че самичък е ушил облеклата си, комфортни за пътешестване, съвсем като на поддръжник от Средновековието. “До в този момент не съм се занимавал с разкройка и шиене, по тази причина първо купих платове от магазин за втора ръка да се практикувам. След месец проби и търсене в интернет модели на туника, покривало и всичко належащо за един феодален поддръжник, съумях да ушия няколко модела”, споделя шивашката си авантюра запалянкото. После си купил платове за 200 лева – прана вълна, памук, непромокаем плат, вълнен плат с подплата. Наметалото, което ще го пази, е тежко към 2 кг. Нужни му били още 200 лева за консумативи, обувки, цървули и други такъми за пътуването. Целият му багаж тежи 28 кг. В него единствените модерни движимости са таблет, мобилен телефон и фотоапарат, с цел да запечатва действителността и да осведоми тези, които се интересуват от одисеята му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР