Шумен. Учреден бе Областен съвет за хората с увреждания в

...
Шумен. Учреден бе Областен съвет за хората с увреждания в
Коментари Харесай

Шумен: Учреден бе Областен съвет за хората с увреждания

Шумен. Учреден бе Областен съвет за хората с увреждания в Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Съветът ще бъде управляван от Ширин Вели, заместител регионален шеф на Шумен, заместник-председател ще бъде Иванка Казакова от районната конструкция на на Съюза на инвалидите. В състава на Областния съвет са включени представители на 21 институции - общини, дирекция „ Социално подкрепяне “, Регионалната здравна ревизия, Бюро по труда, Регионалното ръководство на образованието, Инспекцията по труда, синдикатите, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Търговско-промишлената палата, районните структури на Съюза на инвалидите, на военноинвалидите, на слепите и други Мартина Драгнева от дирекция „ Социално подкрепяне “ показа новостите в Закона на хората с увреждания по отношение на обезпечаване правата им от дирекциите „ Социално подкрепяне “ в област Шумен.
„ Най-важно за нас е така наречен персонална помощ. Тя идва след самостоятелна оценка, направена от профилираните отдели, които се сътвориха от 1 януари тази година в дирекциите „ Социално подкрепяне “. Тя е сложна и важи за всички институции. С правилника от 1 април 2019 година такива индидивуални оценки към този момент се изготвят “, уточни Мартина Драгнева. Владимир Паскалев от КРИБ сложи въпроса за проблемите, които стоят пред работодателит по отношение на използването на Правилника за използване на Закона с увреждания. Иванка Казакова изрази вяра, че Областният съвет ще работи дейно по проблемите на хората с увреждания. Тя означи, че е доста значимо да се приказва за равнопоставеност на тези хора в обществото, вместо за интеграция. Според нея работата на Областния съвет би трябвало да бъде в няколко съществени посоки - налични архитектурна среда, превоз, обучение и преквалификация, трудова претовареност, профилактика и рехабилитация и социално-икономическа отбрана на хората с увреждания.
По време на днешното учредително заседание беше признат Правилник за организацията и активността на Областния съвет за хората с увреждания в област Шумен.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР