Шумът на парите“ е сред най-разпознаваемите и утвърдени икономически и

...
Шумът на парите“ е сред най-разпознаваемите и утвърдени икономически и
Коментари Харесай

„Телепоинт“ се включва в ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2023

„ Шумът на парите “ е измежду най-разпознаваемите и одобрени стопански и финансови конференции в България, която през годините притегля интернационално приети икономисти и финансисти, както и водачи на бизнеса у нас. Дискусионните панели са отдадени на необятна палитра тематики - банки, финансови пазари, заможен бранш, ESG тактики, ръководство на финанси, предприемачество, а аудиторията на събитието включва от представители на висшия мениджмънт в частния и в обществения бранш до експерти от разнообразни сфери.

Тази година във форума се включва и българският Дейта Център " Телепоинт ". Основана през 2007 година от водещи експерти в ИТ и телекомуникационната промишленост, „ Телепоинт “ е високо софтуерна компания, оперираща изцяло резервирани, неутрални дейта центрове от клас Tier 3+ (напълно независими), осигуряващи висококачествени услуги в разнообразни географски местоположения.

Широк набор услуги

С  над 15 годишния си опит, сертификация за качеството по ISO 9001:2015, система за ръководство на сигурността на информацията ISO/IEC 27001:2013 и документ за сигурност на информацията при предпазване и работа с данни за банкови карти (PCI DSS) „ Телепоинт “ се е наложил в годините като районен център за обмяна на интернет (peering point) и като благонадежден снабдител на разнородни дейта център услуги.  

Компанията дава необятен набор от модели за колокация, които варират от пространство за единични сървъри в споделен долап до потребителски зали за преотдаване. Към тях се прибавят опция за гъвкаво увеличение на нужното пространство и зареждане, както самостоятелно отчитане на употребяваната мощ за всеки долап.

Голямото многообразие от сървърни и телекомуникационни шкафове, може да отговори на разнообразните потребности на своите клиенти предлагайки даже cost-effective споделен колокационен долап (1U до 48U) или разновидности на ¼, ½ шкафове с самостоятелно заключване. За сътрудници с по-големи благоприятни условия и потребност от по-високо равнище за  сигурност дейта центровете оферират варианти за наемане на частни кафези, дребни и огромни зали за колокация. Иновативна услуга е предлагането на оборудвани пространства на база неотменимо право на прилагане, което разрешава на фирмите да капитализират софтуерните си разноски за период по желание.

Основната услуга е окомплектована с богат набор от спомагателни услуги.

Взаимната съгласуваност  - бърз и еластичен метод за създаване на връзки, които дават достъп до над 135 интернет оператора от целия свят и повече от 500 бизнес клиенти налични директно в дейта центъра. Като съществена точка за свързване се употребяват профилирани стаи (MMR) позволяващи да се пускат експресни връзки със период на  създаване под 8 часа.

Оптично Окабеляване – Телепоинт разполага с опитни техници които могат да изградят за клиентите си всякаква оптична съгласуваност в размките на дейта центъра и отвън него.

Отдалечената поддръжка от инженери с опит в в сърверни системи и телекомуникационно съоръжение икономисва време и разноски както при апаратура по този начин и при повреди. Екипите са разполагаем да правят съществени интервенции по оборудването 24/7, без да е нужно клиента да изпраща свои или да поддържа такива

услугата “Наем на сателитен сигнал ”компанията предлага селекция от най-разпространените сателитни сигнали, налични в Европа и Близкия Изток. Подготвено антенно поле разрешава и лесното и бързо разполагане на и на лична сателитна антена.

Свързаност към световните интернет мрежи и сигурност

“Телепоинт ” е хазаин на над 35 интернационалните снабдители със лична световна IP мрежа и повече от 100 районни и локални компании, които поддържат високи стандарти за сигурност. Голяма част от тези компании оферират и интенет отбрани от друг клас съгласно потребностите на клиента.

Класическата отбрана против главните опасности от естествени бедствия като пожари, наводнения и заметресения, инфраструктурни проблеми като спиране на тока или нередовност на охлаждащите системи, както и от хакерски офанзиви “, са главно застъпени в инфраструктурата на компанията.

Пожарната сигурност да вземем за пример е поверена на съвременни IG-55 пожарогасителни газови сътрудници неутрални към околната среда. VESDA система, Cerberus вид (елекронен нос) обезпечава незабавно разкриване на мощно загрети детайли и уведомяване преди действително да има възпламеняване. Огнеупорни порти към колокационните зали, сензори за пушек и огън в двойния под и тавана, както и далечен мониторинг допълват цялостаната система.

При отпадане на електропреносната мрежа, центровете за данни на компанията са оборудвани с дизелови генератори, самостоятелни UPS групи (N+1) 220V изменчиво напрежение, самостоятелни групи (N+1) -48V непрекъснато напрежение,  осигуряващи самостоятелна работа с дни и седмици при нужда.

Охлаждането в колокационите зали е поверено на най - висок клас системи Vertiv (Liebert), резервирани N+1 охлаждащи съоръжения за всяка колокационна зала, Енергийно ефикасна (free cooling) система, Резервирана N+1 система за навлажняване на въздуха, проектирано изстудяване за всеки долап. Системите за изстудяване пречистват и въздуха и влагата в него, тъй че оборудването резервира работещ тип и след 10-15 години непрекъсната работа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР